Катарина Крпеж Шезак се вратила рукомету после једногодишње паузе

Капитенка женске рукометне репрезентације Србије Катарина Крпеж Шлезак после једногодишње паузе вратила се рукомету.

Нова чланица руског Ростова, која је у фебруару постала мајка, стигла је заједно са својим саиграчицама из репрезентације у Стару Пазову, где у центру Фудбалског савеза Србије од понедељка вредно тренира под вођством селектора Љубомира Обрадовића.

"Предиван је осећај играти поново рукомет. Баш сам чекала дуго и срећна сам што сам овде. Кажу девојке да су се ужелеле репрезентације, а можете мислити како је мени после годину дана. Репрезентација је репрезентација", рекла је Крпеж Шлезак за сајт РСС.

Најбољи стрелац Европског првенства 2018. и коментарисала је своју форму с обзиром на дугу паузу.

"Девојке ми говоре да се не види да сам се породила, добро се осећам, у тренингу сам била већ од шесте недеље после порађаја. Радила сам индивидуално, па од маја по програму из Ростова. Трчање, теретана, а последњих месец и по дана имала сам и рукометне тренинге. Прошле су упале, добро се осећам, мислим и да је форма ту. Играмо поподне са јуниоркама тренинг утакмицу, па ћу видети где сам", навела је она и осврнула се и на форму својих саиграчица.

"Добре су, с обзиром на све проблеме који су нас снашли. Неке девојке су биле у карантину дуже, то се осети, али видим да су у доброј кондицији. Срећне су, жељне игре, ништа се није променила, иако је корона ту. Она за нас не постоји када смо у репрезентацији. До суботе смо у Пазови. Играћемо са јуниоркама и тада. Морам да их похвалим. Деца се баш труде, добро раде, срећне су што смо заједно овде."

"Сви смо један колектив. Селектор се труди да нас не преоптерети, да останемо здраве. Тренирамо добро, присећамо се оног старог, с обзиром да се девојке нису окупљале после завршетка Светског првенства у децембру. Мало тактика, мало игрица, шутерског тренинга. Нема притиска, важно је да смо ту, битно је да смо заједно и полако да градимо све корак по корак."

Рукометашице почетком децембра очекује Европско првенство у Норвешкој и Данској.

"Ми ћемо да кидамо тамо. То нам је загревање за квалификације за Токио, може да буде добра одскочна даска. Видећемо где смо с обзиром на ситуацију. Надам се да неће бити повреда и да ћемо здраве дочекати почетак, а онда сам позитивна према свакој утакмици и противнику", закључила је Крпеж Шлезак.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво