Ништа од Светског првенства, рукометаши Србије без специјалне позивнице

Мушка рукометна репрезентација Србије дефинитивно неће учествовати на Светском првенству 2021. године у Египту, пошто одлуком Међународне рукометне федерације (ИХФ) није добила специјалну позивницу.

ИХФ је специјалне позивнице за СП наредне године у конкуренцији мушкараца доделила селекцији Русије и Пољске, које су добиле прилику да играју на наредном великом такмичењу у конкуренцији седам репрезентација које су поднеле захтеве за тако нешто, међу којима је била и Србије.

Светско првенство 2021 биће одржано од 13. до 31. јануара наредне године, на ком ће уцестовати домаћин Египат, актуелни светски првак Данска, док ће из Африке ће учестовати Алжир, Ангола, Зеленортска острва, ДР Конго, Мароко, Тунис, азијски континет ће представљавти Бахреин, Јапан, Катар, Република Кореја.

Јужна и Централна Америка имаће три селекције - Аргентина, Бразил и Уругвај.

Из Европе, поред Даснске, пласман су обезбедиле Аустрија, Белорусија, Хрватска, Чешка, Француска, Немачка, Мађарска, Исланд, Норвешка, Португалија, Шпанија, Словенија, Шведска, као и Пољска и Русија, које су добиле "вајлд кард".

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара