Читај ми!

Само смо чекали да падну

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је после вечерашње победе над Хрватском и пласмана у финале Европског првенства да су његови играчи само чекали када ће противник "пасти пред 20.000 људи".

"Хрвати су одиграли изузетну утакмицу, није им било лако пред 20 хиљада људи и само смо чекали када ће да падну. Млако смо ушли у меч, али смо се подигли и добро одиграли до краја. Играчи су најзаслужнији, потрошили су се пуно и биће тешко у недељу", рекао је Вуковић новинарима у Београдској арени.

"Део наших снова смо одсањали, сада је питање колико смо се емоционално испразнили јер смо физички одавно мртви", додао је он.

Селектор Србије је рекао да се играчи сада морају "што боље припремити за финале" и да је екипа "преморена" и има "доста повређених играча". "Шешум је на посматрању јер има повреду рожњаче ока. Штета је што нам је то покварило славље", казао је Вуковић.

Србија ће у недељу у финалу играти против Данске, а Вуковић сматра да су Хрвати бољи тим од Скандинаваца. "Мислим да су Хрвати у овом тренутку у бољој форми од Данске, али ми имамо доста повреда, не знам како ћемо. Имамо обавезу и покусаћемо све да учинимо да дођемо до злата", закључио је Вуковић.

"Занимљив осећај, ово је феноменалан успех за земљу од осам милиона људи, да имамо три представника у финалима тако јаких такмичења- ми, ватерполисти и Ђоковић. Показали су нам одбојкаши прошле године и дали нам сјајан мотив и задатак", рекао је Манојловић новинарима после меча.

Манојловић је рекао да је тешко победити једну екипу два пута на истом такмичењу, али да ништа није немогуће. "Ово је за мене прво велико такмичење, од почетка имам поштовање према екипи, а мислим да смо односом према дресу, залагањем на утакмицама и играма заслужили поверење спортске јавности и хвала им на сјајној подршци", казао је он. Манојловић је додао да је мнго лакше било у другом полувремену када се "пробудио" голман Дарко Станић.

"Дарко је преспавао прво полувреме, покушавали смо да му пружимо подршку, али кад се пробудио у другом полувремну, све је било много лакше", навео је Манојловић.

Јунак меча са 12 одбрана, од чега већина у другом полувремену Дарко Станић рекао је да цела одбрана на челу са њим, лоше одиграла први део меча.

"На полувремену само у свлачионици рекли један другом да морамо да поправимо одбрану, јер играли смо лоше, а губили само гол разлике. Када смо поправили одбрану, наше најјаце оружје на овом првенству, резултат је дошао", рекао је Станић.

Повратник у репрезентацију Ненад Вучковић показао је да је повреда зглоба прошлост. "Невероватан осећај, многима је ово први пут у каријери. У првом полувремену смо били нервозни, пустили смо их да контролишу игру и оставили голмана Станковића на цедилу. У наставку смо се договорили да одиграмо плиће, да пустимо шутеве са девет метара и дамо Драку прилику да се врати у меч. То нам је пошло за руком и преокренули смо меч", рекао је Вучковић.

Пожртвовани одбрамбени играч је поновио реченицу од пре почетка шампионата - да нико нема права да им забрани да сањају успех. "Од почетка ЕП боримо се са великим теретом, због свих спортиста који су раније одушевљавали нацију, а и много је већа одговорност играти за национални тим, много већа него кад играш чак и у Лиги шампиона", рекао је Вучковић.

Далибор Чутура рекао да је Србија на ЕП дошла по златну медаљу. "Није било панике, наставили смо да играмо нашу игру и знали смо кад-тад да ће пасти. Можда то није тако деловало са стране, али од првог минута нисмо одустајали, једноставно нисмо имали среће, промашили смо доста шутева, али све је дошло на своје у наставку", закључио је Чутура.

"Домаћин је заслужено победио. Добро смо играли у првом полувремену, око 22. минута имали смо лопту за три гола предности и промашили смо. Ту да смо повели три гола разлике, ко зна шта би било", рекао је Голужа.

Он је истакао да је српски голман Дарко Станић био "невероватан у другом полувремену". "Био је договор да у првих 10 минута другог полувремена уђемо максимално, али смо разбранили (Дарка) Станића и у важној игри превише грешака направили, што је противник казнио", оценио је Голужа.

Селектор Хрватске је истакао да атмосфера "није била ништа специјална" и да је играо пред гласнијом публиком. "Србија је играла како сам знао да ће играти, по два минута у нападу. Ми смо пребрзо шутирали и то је био крај. Жао ми је што нисмо дали максимум и крвавих колена изашли напоље", закључио је Голужа.

Одбрамбени рукометаш Хрватске Јаков Гојун казао је да му је пораз "јако тешко пао". "Тешко ми је, погодио ме је пораз. Прво полувреме смо добро стајали на терену и контролисали меч, али у другом нисмо испоштовали договор и Србија је направила недостижну предност. Мислим да смо заслужили треће место", казао је Гојун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара