Читај ми!

Србија у финалу

"Орлови" бољи од "каубоја" у полуфиналу Европског првенства. Дарко Станић јунак велике победе Србије. Одлична одбрана нашег тима у другом полувремену, као и "бомбе" Марка Вујина потпуно неутралисале хрватску екипу. У финалу, Србија ће у недељу играти против Данске.

Веровали су у чудо, сада ништа више није немогуће. Србија је у финалу Европског рукометног првенства. "Орлови" савладали Хрватску у фантастичној атмосфери Београдске арене, захваљујући пре свега одличној одбрани у другом полувремену.

Меч је протекао у фер и спортској борби обе екипе. Такав приступ игри донео је феноменалан рукомет у којем су сви могли да уживају, без обзира на то за кога навијају. На крају, Србија је била боља и заслужено ће у недељу играти финале против Данске.

Паклена атмосфера у Арени дочекала је оба тима. Интонирање хрватске химне било је пропраћено громогласним звиждуцима, док се химна Србије орила из грла многобројне публике.

Обе екипе фуриозно су ушле у меч, иако је притисак био велики. Већ у првом нападу, Хрватска је добила седмерац и предност играча више. Са друге стране, седмарац је досуђен и за Србију. Паклен почетак "меча деценије".

Првих десет минута протекло је у изједначеној борби два тима. Хрватска није успела да материјализује два искључења наших рукометаша, па је резултат константно био у изједначен. Србија стиже и до првог вођства (6:5), али и Хрвати узвраћају истом мером.

Први пут једна репрезентација стиже до два гола предности у 22. минуту. Хрватска је повела са 11:9, али се "орлови" брзо враћају у игру и поново долазе до изједначења.

Ипак, до краја меча, Хрвати су за нијансу бољи и на полувреме одлазе са голом предности (14:13). Одбрана наше репрезентације у првом делу меча није била на нивоу из предходних утакмица, док су хрватски нападачи лако налазили пут до гола Станића и Марјанца.

Србија феноменално улази у друго полувреме. Три узастопна гола постигли су "орлови" и стекли два гола предности, први пут на мечу, највише захваљујући сјајним интервенцијама Дарка Станића, који се пробудио у другом полувремену.

Србија први пут стиже до три гола предности у 42. минуту (19:16), а Станић је несавладив. Одличне интервенције нашег голмана и "бомбе" Марка Вујина у нападу подигле су на ноге Арену.

"Орлови" настављају са одличном одбраном, предвођени Станићем, и одржавају предност на свом конту. Не само да је одржавају, већ у 53. минуту, после гола Момира Илића, стижу и до великих пет голова предности (25:20).

Хрватска се не предаје. Два узастопна гола "каубоја" враћају неизвесност у финиш меча. Ипак, још један Вујинов погодак  доводи до ерупције на трибинама Београдске арене. Нема више времена за промену резултата, Србија је у финалу.