Читај ми!

Рано је говорити о Србији

Марко Копљар, најбољи играч Хрватске у мечу против Француске каже да је још рано говорити о евентуалном мечу са Србијом у полуфиналу Европског рукометног првенства у Београдској арени.

"Мислим да је прерано говорити о евентуалном мечу са Србијом у полуфиналу или финалу првенства. Кад и ако до њега дође, говорићемо о њему, али мислим да је сада прерано за то, да не скочимо сами себи у уста", рекао је Копљар агенцији Бета.

Леворуки нападач је у мечу против браниоца титуле постигао седам голова и био један од најзаслужнијих за победу од 29:22 (11:12) која је трасирала пут Хрватске у полуфинале и избацила тим Француске из даље борбе.

"Ми смо знали да нас Београдска арена очекује са 20.000 бучних навијача и не желимо да то на било који начин сада утиче на нас. Ми у Србији имамо стварно одличну подршку наших навијача на утакмицама и наше је да играмо. У сваком случају, боље је да су трибине пуне него празне", рекао је Копљар.

Он је оценио да репрезентација Хрватске добро игра на Европском првенству, посебно у последњих неколико утакмица и добро је сложила одбрану, због чега прима веома мало голова, а и голман Мирко Алиловић одлично брани.

За пораз од Шпаније у прошлом колу Копљар тврди да је био помало несрећан, али да, и без обзира на то, Хрватска игра добро на првенству које по квалитету никада није било уједначеније.

"Новосадска група је јача, али је у београдској било интересантних резултата. Уопштено, ово Европско првенство није најјаче, јер готово да није било утакмице да је неко неког баш 'прегазио', посебно у другом делу такмичења", рекао је хрватски десни бек.

Он је подсетио да су се екипе враћале у меч, попут Пољака против Швеђана и са минус 11 голова, а велики повратак имала је и селекција Немачке која је успела да изједначи против Србије у последњој секунди меча.

"Мислим да је разлика у квалитету код већине селекција на овом првенству у нијансама", оценио је Копљар.

Говорећи о условима у Србији и инцидентима у којима су повређени хрватски навијачи, Копљар је рекао да су играчи максимално коцентрисани на рукомет и да време углавном проводе у хотелу, покушавајући да на те ствари што мање обраћају пажњу.

"Сви услови у Србији су одлични, а публика из Хрватске долази у веома великом броју да нас подржи и стварно одлично навијају", рекао је Копљар.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара