Читај ми!

"Фурија" оверила полуфинале

Шпанија у полуфиналу Европског првенства. "Фурија" савладала Исланд са 31:26 и задржала прво место у групи са седам бодова. Исланд без шанси за даљи пласман.

Рукометна репрезентација Шпаније пласирала се данас у полуфинале Европског првенства, пошто је у Новом Саду савладала Исланд са 31:26 (17:13) у утакмици другог кола друге фазе Шампионата.

Шпанија је након ове победе задржала прво место у групи са седам бодова, а остаће на том месту под условом да Хрватска не победи у обе утакмице до краја. Исланд је након овог пораза остао без шанси за пласман у полуфинале.

Шпанија је силовито почела меч и искористила несигурну игру Исланда са пуно техничких грешака да стекне предност од седам голова (10:3), коју је противник до полувремена успео само да ублажи.  У наставку је Шпанија сигурном игром одржавала резултатску разлику, која ни у једном момету није долазила у питање.

Меч против Шпаније и Исланда био је најслабије посећен сусрет у Новом Саду, пошто га је пратило око 2.000 гледалаца.

За најбољег играча код Шпаније проглашен је средњи бек Икер Ромеро, којем је ово био први меч у којем није само изводио седмерце, и постигао је укупно четири гола. Код Исланда је за играча утакмице проглашен Рунар Карасон, који је такође дао четири гола. Ефикаснији од њега код Исланда је био Валур Сигурдсон са шест голова, док је код Шпаније пивотмен Жулен Агуинагалде постигао пет голова.

Селекције Хрватске и Француске састају се од 18.10, а од 20.10 играју Мађарска - Словенија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се