"Каубоји" разбили "петлиће"

Хрватска убедљиво савладала Француску (29:22) и на тај начин је практично елиминисала са Првенства. Велики посао одрадио Алиловић на голу, Французи само бледа сенка екипе која је харала Европом и светом претходних година.

Рукометна репрезентација Хрватске савладала је вечерас у Новом Саду селекцију Француске са 29:22 (11:12), у другом колу Ф четвртфиналне групе Првенства Европе у Србији.

Хрватски рукометаши изборили су пресудну победу, која их је довела на корак од полуфинала. Играли су много боље и сигурније од екипе актуелног шампиона и ношени подршком око 2.000 навијача у новосадском "СПЕНС-у" потпуно заслужено тријумфовали.

Изабраници селектора Славка Голуже просто су нокаутирали "триколоре" у другом полувремену, када су бриљирали голман Алиловић и седмоструки стрелац Копљар. Имали су у том периоду предност од 21:18 и 24:19 (са играчем мање), а када је Бичанић погодио за 26:20 све је било решено.

Французи су после нешто боље игре у првом полувремену сасвим разочарали у наставку сусрета. Дуго су тражили одговарајући ритам, али им против много расположенијих ривала ништа није полазило за руком, посебно узданицама голману Омејеу и Николи Карабатићу.

Силно мотивисани Хрвати умели су то да искористе и на крају сасвим заслужено дођу до неочекивано убедљиве победе.

Репрезентација Хрватске је овим тријумфом задржала друго место у Ф групи са шест бодова, једним мање од Шпаније, која је раније данас победом над Исландом (31:26) осигурала пласман међу четири најбоља тима.

Одлучујући меч за полуфинале Хрватска игра сутра од 20.10 часова против Мађарске.

У преосталом сусрету другог кола Ф групе вечерас од 20.10 сати састају се Мађарска и Словенија. Уколико Словенија добије тај меч, Хрватска је у полуфиналу, без обзира на сутрашњи дуел са Мађарском

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се