Читај ми!

Меч са Србијом спектакл

Најбољи играч рукометне репрезентације Македоније Кирил Лазаров изјавио је да ће предстојећи меч против Србије бити посластица за све, посебно за навијаче. Утакмица последњег кола друге фазе Србија–Македонија игра се у среду од 20.15 у Београдској арени. Директан пренос на Првом програму РТС-а.

"Очекујем сјајну атмосферу против Србије. Биће 10.000 наших против 10.000 српских навијача, па да свету покажемо како се игра рукомет у бившој Југославији, како се навија за тим и воли држава, рекао је Лазаров Танјугу.

Македонци су најпријатније изненађење првенства и нико их до сада није надиграо, иако су снаге одмеравали са репрезентацијама као што су Данска, Немачка и Шведска.

"Немамо довољан фонд квалитетних играча и дешава нам се да паднемо у наставку. Одиграмо феноменално 35-40 минута, на полувремену водимо и то су неки нови моменти за нас. Све ово што нам се дешава је невероватно, али уверен сам да можемо да наставимо да пружамо игре на високом нивоу.

Са 43 постигнута гола Лазаров је најефикаснији играч Европског првенства, са просеком од 8,6 погодака у противничкој мрежи.

"Играмо за Македонију, за навијаче и то не може да се пореди са наступима за клуб који те плаћа. Као пример ћу навести мој садашњи клуб Атлетико из Мадрида, клуб са богатим газдом, који осваја све трофеје, али то не може да се мери са овим што ми радимо на ЕП у Србији. На сваком мечу пружамо максимум и то нам даје снаге да се равноправно носимо са рукометним силама", рекао је Лазаров.

Македонци имају само теоретске шансе за пласман у полуфинале ЕП. Потребно им је да у последњем колу победе Србију, али и да Пољска буде боља од Немачке, а Шведска од Данске.

Видећемо, не одлучујемо само ми. Оне екипе које су тихе, не обећавају превише пре почетка су најбоље, а оне које су бучне и обећавају медаље увек слабо прођу. Без икаквог притиска, идемо даље, одморићемо се мало и наставити такмичење, поручио је Лазаров.

Најискуснији у редовима Македоније Стевче Алушовски поручио је да ће изабраници Звонка Шундовског покушати да против Србије забележе победу.

Добро познајемо екипу Србије, играли смо пријатељску утакмицу уочи шампионата, нема никаквих тајни. Неће бити лак меч, јер оба тима имају своје амбиције. Очекујем да буде занимљиво на терену, али и на трибинама, рекао је Алушовски.

Утакмица последњег кола друге фазе Србија–Македонија игра се сутра од 20.15 у Београдској арени.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се