Читај ми!

Атмосфера одлучила победника

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да је атмосфера у препуној Београдској арени била пресудна за победу над Шведском и пласман у полуфинале првенства Европе.

"Уз нас је било близу 20.000 навијача и ми овај меч једноставно нисмо могли да изгубимо", рекао је Вуковић на конференцији за новинаре. Вуковић је нагласио да је кључ победе била чињеница да су играчи испоштовали договор уочи меча.

"Оно што смо зацртали, остварили смо. Нисмо примали лаке голове, што показује податак да смо допустили Шведској да нам убаци само 21 гол", нагласио је селектор српске репрезентације. Он је напоменуо да је одбрана била на висини задатка, иако је помало "шкрипало на средини".

"Најважније је да сада имамо репрезентацију и наравно да нам је сада највећа жеља да победимо у полуфиналу", истакао је Вуковић и упозорио да "још није време за славље". "Пред нама је сада потпуно нови турнир. Преостало време искористићемо да се што боље опоравимо за одлучујуће мечеве. То значи да ћемо играче мало опустити и да ће нам шетња бити главни вид релаксације", поручио је Вуковић.

Жарко Шешум је нагласио да је срећан, јер се Србија вратила у европски рукометни врх. "Обећавам да ћемо се у наставку турнира борити за сваку лопту, гол и сантиметар терена", рекао је Шешум. Он је посебно захвалио публици на феноменалној подршци. "Заслужили смо овакву публику и подршку коју нема ниједна репрезентација на свету", казао је Шешум.

Пивотмен репрезентације Србије Растко Стојковић изјавио је да је то почетак великог сна који наши рукометаши сањају већ дуго. "Пресрећан сам, али не смемо да се опуштамо, још ништа није готово. Ово је тек почетак сна који сањамо већ дуже време. Вечерас ћемо да прославимо победу и сјајан успех, а од сутра нас очекује наставак такмичења", рекао је Стојковић.

Голман Дарко Станић поново је бриљирао на голу са 16 одбрана. "Да нам је неко причао да ће Србија изборити пласман у полуфинале, не бих му веровао, само бих се насмејао. Овај велики успех је последица пожртвованости. Ми гинемо на терену, дајемо задњи атом снаге. У суштини на првенству нема превише надигравања, репрезентације се боре за сваки центиметар терена, за сваку лопту. Ко више остави срце на терену и издржи психички дуже од противника, на крају побеђује", рекао је Станић.

У кључним тренуцима меча поново је прорадио десни бек Марко Вујин, који је сусрет завршио са пет голова у мрежи Швеђана. "Ово је велики успех. Четири дана пре полуфинала остварили смо пласман међу најбоље екипе. Имамо времена да се спремимо. Рано је причати о могућем противнику, али са било киме да се састанемо неће бити лако. Очекујем да ће у петак бити хаос у Арени, изјавио је Вујин.

Далибор Чутура је рекао да је његова екипа направила величанствен успех. "Ово је величанствено, спремали смо се за ово. Драго ми је што се полуфинале десило баш у Србији. Очекивања су нам велика, желимо злато, али ипак нам је основни циљ остварен", рекао је Чутура новинарима у Београдској арени.

Десно крило Рајко Продановић истакао је да још није свестан шта се догодило. "Још нисмо свесни шта се десило. Хвала публици и целој Србији што је била уз нас. Идемо даље, не смемо да стајемо. Изузетно смо мотивисани", рекао је Продановић.

Линдгрен веома разочаран

Селектор шведске рукометне репрезентације Ола Линдгрен рекао је после пораза да је веома разочаран.

"Атмосфера је била фантастична и било је добро за игру. Играли смо добро у одбрани, голман је био сјајан, али у нападу нисмо играли како треба. Неколико контранапада нисмо искористили, а и било их је премало, тако да сам веома разочаран", рекао је Линдгрен новинарима у Београдској арени.

Голман Шведске Јохан Стјестранд истакао је да је игра у нападу његове екипе највише довела до пораза. "Играли смо одлично у одбрани, али напад је био проблем. Честитам Србији на пласману у полуфинале", рекао је Стјестранд.

Шведски репрезентативац Далибор Додер оценио је да његов тим није играо лоше, али да је то било недовољно за победу против Србије, која је заслужено славила (24:21).

"Атмосфера у дворани је била сјајна. Поновио сам доста пута, мислим да Србија осваја титулу. Када већ не може Шведска, нека то буде Србија", поручио је Додер.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара