Читај ми!

"Фаланге” још у игри

После тесног пораза од Данске, Македонија савладала Пољску (27:25) и преузела треће место у Групи један. Лазаров предводио "фаланге" до победе. Македонци задржали шансе за полуфинале, али за то треба да им се поклопе и други резултати.

Македонци задржали шансе за полуфинале, али за то треба да им се поклопе и други резултати. Рукометна репрезентација Македоније савладала је селекцију Пољске са 27:25 (18:12), у другом колу Е четвртфиналне групе Првенства Европе.

Овом победом Македонија је преузела трећу позицију на табели са три бода, колико има и Пољска, а у последњем колу 25. јануара игра против домаћина Србије.

Лазаров је постигаоа девет голова, од којих је шест дао из седмерца, а следили су га Стевче Алушовски, Владимир Темелков и Наумче Мојсовски са по четири.

У Пољској најефикаснији је био Бартош Јурецки са шест, док су Кржиштоф Лијевски и Томаш Тлучински постигли по четири гола.

Репрезентација Македоније добро је почела утакмицу и створила предност коју је сачувала до самог краја. Они су на полувремену водили са шест голова предности.

Пољаци су пет минута пре краја меча успели да се приближе на два гола заостатка, али нису имали снаге да у финишу утакмице изједначе.

Шундовски: Заслужено смо победили

Селектор рукометне репрезентације Македоније Звонко Шундовски рекао је да је његова екипа заслужено вечерас победила Пољску са 27:25.

"Били смо бољи од Пољске, која је такође веома добра, али мислим да смо заслужено победили и направили велики резултат. Пре овог првенства обећали смо навијачима да ћемо сваки меч играти максимално и мислим да смо то и урадили", рекао је Шундовски после меча у Београдској арени. Он је победу посветио целом македонском народу.

"Веома тежак меч, пета утакмица на високом нивоу и јако сам срећан што смо победили. Велики тријумф, како за нас, тако и за цео македонски народ", казао је Шундовски.

Селектор Македоније је истакао да се нада да ће Србија вечерас против Шведске обезбедити пласман у полуфинале, како би његовом тиму било лакше у последњем колу Групе један. "Ми сваки меч играмо са посебном пажњом и припремом. Надам се да ће Србија обезбедити вечерас пласман тако да им меч у среду неће пуно значити", закључио је Шундовски.

Селектор Пољске Богдан Вента истакао је да су Македонци "од старта меча били агресивнији и заслужено победили", а голман те репрезентације Марцин Вихари рекао је да је његов тим поново одиграо "очајно прво полувреме".

Репрезентативац Македоније Наумче Мојсовски рекао је да његова екипа није поклекла као у прошлом колу против Данске.

"После пораза од Данске успели смо да се вратимо. Пољаци су играли фер и коректно, али мислим да смо заслужили победу јер смо свих 60 минута одржавали предност", рекао је Мојсовски.

У преосталим мечевима другог кола Е групе од 18.20 сати играју Данска и Немачка, а од 20.20 Србија и Шведска.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара