Читај ми!

Квалитет није на највишем нивоу

Селектор Хрватске Славко Голужа каже да квалитет рукомета на Европском првенству у Србији "није најбољи" и да се то видело у победама лошије рангираних екипа. Голужа задовољан третманом домаћина и демантује све дезинформације о нападима на његове играче.

Голужа је новинарима у Новом Саду рекао да је много врхунских играча истрошено и да на Европском првенству "није у питању квалитет", него "физика".

"Једноставно, реч је о питању свежине играча, што се најбоље види на примеру Мађарске, која је након победе над Француском лако изгубила од Исланда", казао је Голужа. Он је оценио ни да лепота рукомета није баш најбоља, као и да се већина екипа концентрише на одбрану и трчање.

"Али, ко пита за лепоту, бодови су најважнији", рекао је Голужа. 

Коментаришући резултате Групе А, у којој се такмичи селекција домаћина, Голужа је рекао да "су Срби направили велики резултат у првом кругу и тиме све решили".

"Србија се укрстила са екипама са малим бројем бодова и практично је довољан један нерешен резултат до краја да уђе у полуфинале. То у нашој групи није случај, јер екипе нису у рангу оних тамо, али жреб је био такав и ми то морамо прихватити", рекао је Голужа.

Голужа је поновио да је Хрватска у недељу изгубила од Шпаније због недостатка стрпљења у нападу и да им сада, пред меч против браниоца титуле Француске, само преостаје да "охладе главе".

"Сигурно ће бити тешко и против Француске, биће много дуела, а ми би требало да их избегнемо бржим протоком лопте и трчањем током свих 60 минута", рекао је Голужа. Он је додао да обе репрезентације "знају све" једна о другој и да се не боји меча, али да му је проблем да "дигне" екипу и "последњим атомима снаге добије меч".

Говорећи о гостопримству у Србији Голужа је рекао да је чуо много дезинформација да су хрватски играчи нападнути. "Немам никаквих замерки. Све је у Србији на највишем нивоу и те приче просто не пију воду", истакао је Голужа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво