Читај ми!

"Триколори" остали у игри

Французи победом над Словенцима од 28:26 остали у игри за пласман у полуфинале. Словенци су пропустили сјајну прилику да остваре успех.

Рукометна репрезентација Француске савладала је вечерас у Новом Саду селекцију Словеније са 28:26 (14:15), у првом колу Ф четвртфиналне групе Првенства Европе у Србији.

Овом победом браниоци титуле остали су у трци за пласман у полуфинале освојивши прве бодове у групи. "Триколори" до краја друге фазе првенства још играју против Хрватске и Исланда.

Словенци су пропустили сјајну прилику да остваре успех, јер су били бољи током највећег дела сусрета. Имали су предност до 45. минута, али су у завршници прокоцкали вођство и остали са два бода пренета из прве фазе.

У изједначеној утакмици Словенија је дуго била у минималној предности, а средином другог дела чинило се да би лако могла и до победе против браниоца титуле, јер је водила са два гола разлике. Неколико пробијања и исхитрених шутева коштали су Словенију бодова, а Француска је са неколико контранапада у 45. минуту дошла до прве предности (22:21), коју је успела да задржи до краја.

У селекцији Француске, посебно у другом делу, бриљирао је голман Тијери Омеје са укупно 14 одбрана, а добру игру показао је и десни бек Гзавије Бараше са шест датих голова. Код Словенаца су бољи од осталих били Лука Звизеј са шест голова и Горан Гајић са пет.

Након овог меча Словенија је остала на два бода које је пренела из прве фазе такмичења, док су Француској ово прва два бода у другој фази.

Раније данас Исланд је победио Мађарску са 27:21 (14:10), а у преосталом мечу првог кола Ф групе од 20.10 сати играју Шпанија и Хрватска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво