Рат се наставља

Сазрели смо у сваком погледу. Прошли смо фазе, од еуфорије до психолошких падова и свесни смо да нема разлога да клонемо духом. Задовољни смо досадашњим резултатима и морамо да наставимо да се боримо, јер је свака утакмица један нови рат, рекао је голман "орлова" Дарко Станић.

Голман рукометне репрезентације Србије Дарко Станић изјавио је да наш тим није изгубио на самопоуздању, упркос нерешеном исходу меча са Немачком на старту друге фазе првенства Европе.

"Морамо да издржимо до краја. И остале репрезентације имају проблема да одрже висок ритам игре. Сви су уморни, а не само ми. Ко буде сачувао свежину, 'дужу клупу' и играче који из другог плана могу да помогну, биће у предности", рекао је Станић новинарима у Спортском центру Ковилово.

Он је додао да је одбрана против Немачке добро функционисала, али у наставку такмичења тим мора да поправи игру у нападу.

"Сазрели смо у сваком погледу. Прошли смо различите фазе, од еуфорије до психолошких падова и свесни смо да нема разлога да клонемо духом. Задовољни смо досадашњим резултатима и морамо да наставимо да се боримо, јер је свака утакмица један нови рат", рекао је Станић.

Станић је коментрарисао суђење у досадашњем делу Првенства.

"Нисам приметио да нам судије помажу, а у неким тренуцима су нам чак и одмогли. Критеријум је био чудан и мислим да су директно утицали на игру. Ипак сам поносан што смо издржали такав критеријум и што смо се концентрисали на игру", рекао је Станић.

Капитен Момир Илић рекао је да је очекивао да Србија не одигра свих 60 минута у високом темпу.

"Остали смо без снаге. Требала нам је 'инјекција' са клупе,  ти играчи имају квалитет, али им недостаје самопоуздање. Уверен сам, међутим, да ћемо решити тај проблем", рекао је Илић.

Илић је, коментаришући наредног противника Србије селекцију Шведске, рекао да "морамо да неутралишемо њихов контранапад".

"Они играју типичан скандинавски рукомет, са много трчања, контрапанапада и лаких голова. Уколико их сведемо на 23 гола, онда ћемо бити у предности. Они играју овај спорт из забаве, и уколико им то дозволимо, имаћемо проблем", рекао је Илић.

Наредни меч Србија игра у понедељак од 20,20 у Београдској арени против Шведске.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се