Читај ми!

Вуковић: Шанса за полуфинале

После тешке утакмице и пропуштене прилике да се савладају Немци селектор наше репрезентације рекао да је мало разочаран пропуштеним, али то је рукомет. Такође је рекао да и са бодом Србија има велику шансу да се домогне полуфинала и борбе за медаље. Чутура задовољан лавовском борбом наше репрезентације. Немци срећни освојеним бодом.

Свестан недостатака у игри репрезентације, као и пропуштене прилике, био је селектор репрезентације Србије, Веселин Вуковић. Ипак, мора бити задовољан игром својих пулена и борбеношћу током целог меча.

"Одлична утакмица, прави рукомет смо играли вечерас. Мало сам разочаран, јер смо водили од 1. до 60. минута. Немци су имали среће у задњим секундама, али то је рукомет. Морамо бити задовољни и бодом, турнир се наставља. Са овим бодом, и једни и други имамо добре шансе за полуфинале, што је најбитније за нас", рекао је Вуковић.

На конференцији за медије након меча између Србије и Немачке, очито задовољнији је био селектор Немаца, Мартин Хојбергер:

"Веома смо срећни са овим бодом на крају. Ово је било веома добро искуство за тим. Радили смо пуно, нисмо се предали и заслужили реми. Нисмо имали много шанси у нападу, јер су Срби играли одличну одбрану. Пропустили смо неколико прилика на крају првог дела, губили пет разлике на полувремену. У свлачионици смо се договорили да играмо боље и у нападу. Човек одлуке, био је и Хајневетер, најбољи голман на овом Европском првенству".

Лево крило репрезентације Немачке, Уве Генсхајмер:
"Срећни смо са два бода, овај, бодом. Ово изгледа као победа за нас, јер су Срби били у вођству од првог минута. Играли смо лоше на почетку, промашивали. У нападу смо шутирали брзо, Срби су давали голове из контре. Губили смо пет разлике на полувремену, покушали смо да искористимо шансу и успели у последњем минуту. Имали смо шансе и раније да изједначимо, али је супер што смо то урадили баш у последњој секунди".

Далибор Чутура, репрезентативац Србије:
" Задовољан сам, борили смо се као лавови. Треба извући позитивне ствари из овога. Хајневетер је похватао пар шутева, то је пресудило. Остали смо без бода, али нисмо изгубили шансе за полуфинале, што је наш циљ".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се