Читај ми!

Пољаци урадили немогуће

Рукометне репрезентације Шведске и Пољске играле су у Београдској арени нерешено 29:29 (20:9), у првом колу новоформиране Групе један Европског првенства. Пољаци били на прагу тоталног преокрета, мада је надокнада 11 разлике прави подвиг.

Два различита полувремена. У једном Швеђани декласирали Пољаке. Друго полувреме донело супротну слику. Пољаци кренули на све или ништа и успели да надокнаде минус 11 са полувремена и били на прагу победе.

У првом делу меча Скандинавци су правили предност у серијама, па су после почетних 7:1 у првих 10 минута, два пута имали серију од по 5:0. Пољаци су у друго полувреме ушли са 11 голова заостатка, али су чврстом игром успели да смање разлику и резултатски се приближе Швеђанима.

После серије од 5:0 Пољаци су минут пре краја упсели да први пут у мечу изједначе резултат голом Адама Вишњевског. Швеђани нису имали снаге да у последњем нападу дођу до нове предности, па је меч завршен нерешено.

Најефикаснији играч данашње утакмице био је Швеђанин Никлас Егберг са седам голова. Његов саиграч Хенрик Лундстром постигао је шест, док је у Пољској четири гола дао Михал Јурецки.

Пољска сада има три бода, док Швеђани имају бод мање.

 

Вента: Не знам да ли да плачем или да се смејем

Селектор рукометаша Пољске Богдан Вента рекао је после вечерашњег ремија са Шведском (29:29) да "не зна шта се десило са његовом екипом у првом полувремену".

"Не знам да ли да плачем, да будем љут или срећан. Честитам својим играчима јер су немогуће начинили могућим. Швеђани су одиграли одличну утакмицу. Мислили смо да ћемо одиграти боље прво полувреме, међутим одиграли смо очајно, али сам срећан због преокрета", рекао је Вента новинарима после утакмице у Београдској арени.

Пољаци су успели да изједначе на 29:29 у последњем минуту меча, иако су на полувремену губили са девет голова разлике.

Селектор Шведске Штефан Олсон оценио је да је његова екипа данас "имала два лица".

"У првом полувремену смо играли тачно како треба. Међутим, разочаран сам оним што се десило у другом делу игре. Нисмо успели да поновимо игру из одличног првог полувремена у наставку, тотално смо подбацили", рекао је Олсон.

Пољски рукометаш Камил Шипржак рекао је да је утакмица била "тотално луда", али са срећним крајем за његову екипу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се