Читај ми!

Руси елиминисани

Репрезентација Русије завршила је учешће на Европском првенству, пошто је вечерас поражена од Шпаније (30:27). Словенци бољи од Исланђана.

Рукометна селекција Шпаније савладала је вечерас у Новом Саду у трећем колу Групе Ц Европског првенства репрезентацију Русије са 30:27 (17:11) и тако се пласирала у наредну рунду такмичења.

Утакмица је почела изједначеном и помало нервозном игром оба тима, да би средином првог дела Шпанија направила серију од седам узастопних голова и повела са 14:8, што се показало као недостижно за Русију.

У наставку меча Шпанија је одржавала предност, да би Русија серијом од три поготка у 42. минуту стигла на два гола разлике (21:19), али више од тога није могла.

Најефикаснији у тиму Шпаније били су Роберто Гарсија са шест постигнутих голова и Кристијан Угалде и Јоан Кањелас са по пет голова, док су код Русије бољи од осталих били Кристијан Игропуло са осам погодака и голман Олег Грамс са 13 одбрана.

Шпанија ће у наредну рунду такмичења пренети три бода, док је Русија овим поразом завршила такмичење на Европском првенству.

Рукометна репрезентације Словеније савладала је у Вршцу селекцију Исланда са 34:32 (17:13), у последњем трећем колу Д групе првенства Европе.

Најефикаснији код Словенаца били су Драган Гајић и Себастијан Скубе са седам голова, један мање дао је Јуре Доленац, док је Сигурдсон предводио Исланђане са девет голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се