Читај ми!

План је био да се одморимо

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је после нерешеног исхода дуела са Словачком (21:21) да је план био да одмори поједине играче, али и да се добије тај меч.

Прво полувреме смо схватили озбиљно, а као што сам обећао шансу сам дао играчима који су мање играли до сада. Други план је био да победимо и наставимо низ успеха, али нисмо успели и то је спорт. Надам се да ће момци у суботу бити спремни и да ће бити агресивних свих 60 минута, рекао је Вуковић после меча.

"Успели смо у ономе што смо зацртали, иако нисмо остварили план да победимо Словаке", рекао је Вуковић. Он је нагласио да је нашем тиму утакмица са Словачком послужила за увежбавање одбране 5-1.

"Одиграли смо одлично прво полувреме, али смо у наставку спустили тензију и завршили меч нерешено", рекао је Вуковић. Како је оценио, следећа утакмица против Немачке биће од велике важности за евентуални пласман у полуфинале европског првенства.

"Утакмица са Немачком биће изузетно важна, јер ће победник добити шансу да се пласира у полуфинале. Играћемно против нације која обожава рукомет", нагласио је Вуковић. Он је поручио да српски навијачи у што већем броју дођу у Београдску арену, како би репрезентација направила "највећи корак ка полуфиналу".

Крилни играч Србије Рајко Продановић није био задовољан издањем нашег тима у другом полувремену. "Доста добро само одиграли прво полувреме, али нисмо упели да наставимо победнички низ. Најбитније је да смо пренели четири бода и да против Немаца будемо спремни и покажемо шта занамо", истакао је Продановић.

Растко Стојковић је истакао да је задовољан партијом коју су наши рукометаши данас пружили против Словака (21:21). "Остварили смо циљ и отишли у другу фазу такмичења са четири бода", рекао је Стојковић, наводећи да је репрезентација свесно одиграла меч на овакван начин "како би се одморила за велике изазове у Арени". "Најважниује је да стигнемо што даље на шампионату. Свесно смо данас спустили лопту, како би сачували снагу за следеће велике мечеве", казао је Стојковић.

Никола Манојловић је оценио да је "тешко играти мечеве који ништа не одлучују". "Биће прилике да покажемо још јачу снагу и раскош рукометног знања пред нашим навијачима", поручио је Манојловић.

Данијел Вело је навео да му је драго што је, највероватније последњи меч у репрезентативном дресу Словачке, одиграо нерешено против квалитетног домаћина шампионата.

Селектор Словачке Золтан Хајстер рекао је да је главни циљ његовог тима био да покаже да утакмица против Пољске, коју су Словаци убедљиво изгубуили, није била прави показатељ снаге и могућности његовог тима.

"У почетку смо тешко играли, јака одбрана Србије нам је задавала много муке. Из контранапада су нам дали доста голова, али у наставку меча смо успели да успоставимо равнотежу на терену и драго ми је да је меч завршен без победника", рекао је Вело.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво