Читај ми!

Хрватска обезбедила другу фазу

Хрватска остварила другу победу у групи и обезбедила пласман у другу фазу. "Коцкасти" бољи од Словеније са 31:29. "Триколори" остварили прву победу на шампионату, Русија забележила први пораз, 26:21.

Рукометна репрезентације Хрватске победила је вечерас у Вршцу селекцију Словеније са 31:29 (16:12) у утакмици другог кола Д групе на Европском првенству.

Хрватској је то друга победа у групи и овим тријумфом обезбедила је пласман у другу фазу такмичења. Словенци су доживели други пораз на шампионату и имају теоретске шансе да прођу даље, ако победе у последњем колу.

Осим на самом почетку, Хрватска је водила у већем делу утакмице, у неколико наврата и са четири гола разлике. Словенци су се више пута резултатски враћали у меч, али је завршница припала Хрватској чију игру су у тим тренуцима носили искусни Ивано Балић, Лацковић и Вори.

Најефикаснији у селекцији Хрватске био је Иван Чупић са девет голова, Блаженко Лацковић додао је на то још шест погодака, док је Домагој Дувњак четири пута затресао противничку мрежу. Словеначку репрезентацију предводили су Миха Звизеј са седам и Јуре Доленец са четири поготка.

Хрватска у последњем колу прве фазе игра против Норвешке, док ће Словенија одмерити снаге са Исландом.

Актуелни европски шампион Француска забележила је прву победу пошто је у другом колу Групе Ц савладала у Новом Саду репрезентацију Русије са 26:21 (16:11).

Француска је силовито почела меч и у десетом минуту имала је предност од 5:0, коју је у два наврата током првог дела успела и да повећа на седам, односно осам голова предности.

Русија је на крају првог и почетком другог полувремена успела бољом игром да успостави какав-такав резултатски прикључак, али је Француска мудром игром успела да до самог краја оџи предност и сусрет заврши са 28:24.

Најефикаснији у тиму Француске био је и најбољи актер меча средњи бек Даниел Нарцис, док је у селекцији Русији знатно бољи бољи од осталих био пивотмен Михаил Шипутин са, такође пет голова. Одличну партију пружио је и француски голман Тијери Омеје са 15 одбрана. Његов учинак посебно је дошао до изражаја средином другог дела када је за само неколико минута успео да спречи гол након три контранапада Русије.

Француска након два кола има исто толико бодова, док Русија има један бод освојен у првом колу против Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво