Читај ми!

Словенци и Хрвати преплавили Вршац

Вршац је постао поприште словеначких и хрватских навијача, чији рукометаши вечерас воде битку за пласман у наредну рунду такмичења.

Мирни банатски град био је један од домаћина кошаркашког првенства Европе 2005. године, али не памти се да је оволико туриста дошло у град на североистоку Србије. Сат времена пред почетак утакмце све је било мирно, али су затим групе навијача обе репрезентације почеле да попуњавају плато испред хале Миленијум.

Утисак је да Словенаца има више и да са више интерсовања прате дешавања у Д групи, иако Хрвати важе за једног од фаворита првенства.

Младен Савић из Словенске Рибнице, који је са супругом у понедељак дошао у Вршац, очекује да његова репрезентација победи и тако продужи боравак на шампионату.

"Очекујем победу, у супротном идемо кући. Овако, имамо шансе да наставимо такмичење. Хрватска је добра екипа, али увек имају проблема са нама тако да очекујем неизвестан меч. Вршац је леп град, дивно изгледа, али више смо одушевљени Београдом. Народ је дружељубив, срдачан, немамо никаквих замерки", рекао је Савић.

Оптимиста пред дуел са Хрватском је и Јанез Хајил, који се нада да ће Словенија успети да понови игру из првог кола и настави такмичење у другој рунди.

Од хрватских навијача сазнали смо да се "чувају" за другу рунду такмичења и да планирају да у већем броју посете Београд.

"Очекујем да Хрватска вечерас победи Словенију, а у финалу ЕП и домаћу екипу. Не разумеју се у Словенци у рукомет, можда нешто знају у скијању, али и ту им се полако приближавамо. Нисмо имали никаквих проблема, али имамо замерке за град. Слабо је обележен, нигде не пише где су ресторани, хала, немамо мапу града, рекао је Крунослав из Ријеке.

Утакмица 2. кола Д групе Словенија-Хрватска игра се од 18.15 у Вршцу, док од 20.15 се састају Норвешка и Исланд.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво