Дошло време српских рукометаша

Рукометаши још једном сјајном партијом обрадовали навијаче. Станић: Коначно је дошло време српских рукометаша. Вуковић: Момци су дали све од себе.

Голман рукометне репрезентације Србије Дарко Станић изјавио је вечерас после победе над Данском и још једном сјајном партијом да је коначно дошло време српских рукометаша.

"Ова генерација је прошла велики пут, последње четири године откако сам у репрезентацији много тога се издешавалао. Имали смо доста ружних ствари, слабих игара и пласмана на шампионатима. Сада, када су сви дигли руке од нас, ми се трудимо да покажемо шта знамо, рекао је Станић. Он је додао да победа против Данаца (24:22) пуно значи за пласман у полуфинале, јер ће репрезентација пренети четири бода у другу рунду такмичења.

"Није ми пријатно да ме издвајају од групе и проглашавају за најбољег играча. Ми смо колектив, гинемо на терену. Видели сте и сами, ко зна чега све ту има, сломљених ребара, костију, рекао је увек емотивни Станић.

Пивот Алем Тоскић је нагласио да је Србија на поштен начин и без помоћи судија победила Данску.

"Ушли смо хаотично у утакмицу, али смо упркос томе држали ствари под контролом. Играмо за два дана против Словачке и желимо да и ту утакмицу добијемо и наградимо београдску публику, поручио је Тоскић.

Селектор Србије Веселин Вуковић рекао је да су његови играчи дали све од себе у победи против Данске на Европском првенству.

"Момци су дали све од себе, добро се спремили. Публика их је носила и надам се да можемо издржати у овом ритму. Потрошили смо се пуно данас, па ћемо утакмицу са Словачком искористити да дамо шансу неким другим играчима", казао је Вуковић после меча. Вуковић је рекао да су повреде могуће јер је турнирски ритам жесток.

"Гурамо што је могуће даље, ритам је жесток, али са овом количином адреналина увек се може одрадити 40 минута. Момци су показали да имају снаге да се дигну", закључио је Вуковић.

Селектор је казао да је Србија "врло вероватно" остала без Ненада Вучковића до краја првенства. Играч се повредио у данашњем мечу после незгодног пада.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво