Читај ми!

Пољаци демолирали Словаке

Пољаци веома убедљиво савладали Словачку са 41:24. Словацима скоро сигурно следи опроштај од даљег учешћа на европском првенству. Немачка једва победила Македонију 24:23.

Рукометна репрезентација Пољске савладала је вечерас у Београду селекцију Словачке са 41:24 (17:13), у другом колу А групе првенства Европе у Србији.

Пољаци су се вечерас убедљивим тријумфом искупили за стартни пораз од домаћина шампионата. Изванредном игром до ногу су потукли Словаке, који нису имали решења да зауставе расположене и ефикасне ривале.

Већ на полувремену Пољска је обезбедила четири гола предности, да би у наставку меча потпуно доминирала и у повременој егзибицији без већих проблема изборила високу и заслужену победу. Словачки рукометаши били су сасвим беспомоћни у овом сусрету. Борили су се колико су могли, али је посебно у другом полувремену била евидентна разлика у квалитету.

Након овог катастрофалног пораза, и неуспеха у првом колу од Данске, словачкој репрезентацији скоро сигурно следи опроштај од даљег учешћа на европском првенству.

Најефикаснији у редовима Пољака били су Ткачик са осам погодака, Јурецки је постигао шест, док је код Словака бољи од осталих био Кукучка са пет голова.

Рукометна репрезентација Немачке савладала је вечерас у Нишу селекцију Македоније са 24:23 (12:12).

Немачка је тешком муком дошла до прве победе на шампионату, након што је у недељу на старту неочекивано поражена од Чешке. Успех је изборен после велике и неизвесне борбе, али је мало недостајало да фаворизовани "панцери" поново остану празних руку.

Македонци су три минута пре краја имали гол предности, међутим, несмотрено су прокоцкали вођство и допустили ривалима да дођу до преокрета.

Најзаслужнији за победу Немаца били су Кауфман са шест и Геншамјер и Тојеркауф са по три гола, док је у редовима Македонаца Лазаров постигао седам, Стоилов шест, а Мојсевски четири поготка.

Репрезентација Шведске савладала је у Нишу селекцију Чешке са 33:29 (19:17). 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво