Читај ми!

Хрвати тешко до бодова

Хрвати тешком муком дошли до првих бодова на шампионату. Без победника између Мађарске и Русије.

Рукометна репрезентација Хрватске савладала је вечерас у Вршцу селекцију Исланда са 31:29 (14:15), у првом колу Ц групе првенства Европе у Србији.

Хрвати су тешком муком дошли до првих бодова на шампионату. Читавим током тврде и неизвесне утакмице углавном су били у резултатском заостатку, а исход је одлучен у самој завршници великом заслугом одличног голмана Алиловића, који је зауставио шутеве противничких играча.

Исланђани су четири минута пре краја водили са 28:27, али су прокоцкали предност, дозволивши Хрватима да поготком Бунтића први пут поведу у другом полувремену. Све је решено када је Балић изнудио седмерац, а Чупић га претворио у гол за недостичзин 30:28. Штрлек је још једним голом само потврдио заслужену, али тешко изборену победу хрватске репрезентације.

У веома неизвесној и на моменте напетој утакмици, Мађарска и Русија су поделили бодове, иако су обе селекције у одређеним тренуцима меча имали и осетнију предност.

Мађарска је одлично отворила меч и у неколико наврата имала и пет голова предности, али их је Русија сустигла у самом финишу првог дела. У наставку су повели Руси са три гола, али је средином другог полувремена резултат изједначен и екипе су ушле у егал завршницу.

Чини се да су Мађари били ближи победи, али су упорни Руси успели да одрже прикључак. Имали су Руси и прилику за победу, али са играчем мање нису успели да направе теренску разлику.

Утакмица је одиграна пред скоро пуним трибинама новосадског Спенса. Мађарске рукометаше бучно је бодрило неколико хиљада гледалаца који су углавном стигли из Мађарске, а домаћа публика стала је на страну Русије и подржала је, посебно у другом полувремену.

Најефикаснији у селекцију Русије био је Михаил Чипурин са пет голова, док су у селекцији Мађарске одскочили Габор Чешар са осам и Ђерђ Иваншик са шест голова.

У првом колу Ц и Д групе првенства Европе за рукометаше, које се од 15. до 29. јануара одржава у Србији, вечерас су постигнути следећи резултати:

Ц група (Нови Сад):

Шпанија - Француска29:26 (15:13)
Мађарска - Русија 31:31 (19:19)

Д група (Вршац):

Норвешка - Словенија 28:27 (14:14)
Хрватска - Исланд 31:29 (14:15)

Мечеви другог кола на програму су 18. јануара, када се састају Русија - Француска, Шпанија - Мађарска (Ц група), Словенија - Хрватска и Исланд - Норвешка (Д).

Сутра се играју утакмице другог кола у групама А и Б, а састају се:

А група (Београд):

Словачка - Пољска (18.15 сати)
Србија - Данска (20.15)

Б група (Ниш):

Македонија - Немачка (18.15)
Чешка - Шведска (20.15)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво