Читај ми!

"Петлови" у шпанском лонцу

Прво изненађење на Европском првенству. Шпанија у Новом Саду изненадила владајуће олимпијске и светске шампионе победивши са 29:26. Норвешка на старту боља од Словеније.

Рукометаши Шпаније победили су у Новом Саду Француску са 29:26 и тако већ у првом мечу Групе Ц изненадили владајуће олимпијске и светске шампионе.

После почетних одмеравања снага и резултата 3:3, Шпанци су прешли у вођство које су успели да сачувају до краја меча и поред неизвесне завршнице. Шпанци су највећу предност имали у 38. минуту, када су серијом од 4:0 дошли до пет погодака разлике.

Ипак, Французи су успели да смање предност на два гола десет минута пре краја, али су Шпанци са играчем нање постигли два везана гола и понове стекли значајну предност.

У финишу утакмице играло се гол за гол, а Француска се опет серијом од три гола примакла на гол разлике нешто више од минут до краја меча. Онда су Шпанци после једног дугачког напада успели да изненаде Француску одбрану, па је Кристијан Угалде остао сам и лако погодио мрежу. До краја, Французи су преурањено шутирали, да би Шпанија из контре поставила коначан резултат.

Шпанија је играла разноврсно у нападу, а чак 12 рукометаша "црвене фурије" уписало се у листу стрелаца. Најефикаснији су били Алберто Ентрериос и Хоан Канељас са по четири гола. Код Француза најбољи је био Жером Фернандез са седам голова, док је Лик Абало постигао шест.

Норвежани су савладали у Вршцу Словенију са 28:27 и тако победом почели наступ у Групи Г Европског првенства која се игра у хали Миленијум.

Норвежани су до победе стигли после велике борбе, а први део меча завршен је нерешено са 14:14. У наставку Словенци су одличном серијом повели са 18:14, да би имали и пет голова предности у 39. минуту. Тада је почела серија Норвежана па је само шест минута касније на семафору стајало 21:21.

Сама завршница припала је Скандинавцима, који су били прецизнији и до краја одржали минималну предност.

Најбољи у редовима Норвешке били су Бјарте Мирол, Ерланд Мемелунд и Кристофер Рамбо са по шест погодака. Код Словенаца истакли су се Урош Зурман и Драган Гајић са по пет голова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво