Читај ми!

Песмом на Данце

Рукометаши Србије у добром расположењу чекају меч против Данске на Европском првенству у Србији, а данас су наставили музички тренд у тиму, тако да су током шетње заједно певали.

Рукометаши Србије у добром расположењу чекају меч против Данске на Европском првенству у Србији, а данас су наставили музички тренд у тиму, тако да су током шетње заједно певали.

Песма на данашњем репертоару била је народна "Два галеба бела" Шабана Шаулића, а играчи су је певали током заједничке шетње у Ковилову, чиме су заменили преподневни тренинг. Играчи су добрио расположени и мотивисани за сутрашњи меч против Данске, једне од најбољих репрезентација света.

"Данци нам традиционално не одговарају, али традиција је ту да се руши. Дошло је време да покажемо своју снагу. Имају најбоља крила на свету, али прихватамо изазов. После утакмице ћемо видети где смо", рекао је голман Дарко Станић.

Србија је јуче победила Пољску са 22:18 у првом колу такмичења.

"Тај резултат није реалан. Реалније је било оних 13 голова које су нам дали у првих 50 минута...То показује реалну снагу наше репрезентације када се сви подредимо колективу и дамо максимум. А и публика нас је одлично подржавала, тако да смо се осећали одлично на терену", рекао је Станић.

Главни певач у "орловима" и победник репрезентативног такмичења у караокама средњи бек Ненад Вучковић оценио је да је тим сазрео и да му много значи што се селектор није мењао.

"Главна разлика у нашој игри пре ЕП и сада је што сада знамо да утакмицу можемо да контролишемо свих 60 минута. Раније смо и пред свако велико такмичење мењали селектора, а сада имамо Вуковића, са којим смо се упознали на прошлом Првенству, а сада смо се спојили и играмо добро", рекао је Вучковић. Он је казао да се Србија приближила "атомском рукомету" који се игра у свету.

"Морамо остати агресивни. У свету се сада игра атомски рукомет, где се много трчи и постиже се од 25, па све до 40 голова. Увели смо неке новине и приближили смо се томе, што се показало против Пољске. Показали смо и да смо много напредовали на психолошком плану", рекао је Вучковић.

Иван Никчевић је оценио да је Данска међу најбољим репрезентацијама света, али да би победа задовољила само тренутне апетите.

"Победа против њих би нам задовољила апетите за сада, али до краја Првенства имамо још шест утакмица, тако да тај тријумф не значи толико за наставак такмичења", рекао је Никчевић.

"Првенство смо почели како смо прижељкивали. Било је мало нервозе, али смо знали да је успех ту ако поновимо игру као против Чеха (у припремном периоду). Нема еуфорије. Треба извући позитивне ствари, а негативне исправити", казао је он.

Пивот Бојан Бељански је квалитетно заменио повређеног Растка Стојковића. Он је казао да је екипа добро одиграла против Пољске, али да ће против Данске меч бити "још занимљивији".

"Одиграли смо како смо се и надали, али против Данске очекујемо још занимљивији меч. Трудимо се и надам се да ће нам се тај труд исплатити. Данци вероватно играју најбрже на свету. Имају 'страшну' полуконтру и брз центар, тако да ћемо морати више да трчимо назад", рекао је он. "Када бисмо поновили одбрану из Пољске све би било у реду. Све је на нама", додао је пивотмен Србије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво