Читај ми!

Чврсто и против Данске

Меч са Данском је прилика да се потврди наша добра игра из јучерашњег меча са Пољском. Кључно ће бити да одиграмо што боље у нападу, јер квалитетну одбрану сигурно можемо поновити, рекао је селектор Србије Веселин Вуковић. Доктор репрезентације није могао да каже да ли је повреда Растка Стојковића озбиљна.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је да је меч против Данске на Европском првенству, који је на програму у уторак, прилика да се потврди добра игра са почетка шампионата.

"Меч са Данском је прилика да се потврди наша добра игра из јучерашњег меча са Пољском. Кључно ће бити да одиграмо што боље у нападу, јер квалитетну одбрану сигурно можемо поновити. Квалитетним нападом можемо спречити данску полуконтру и контру, што је њихово најјаче оружје", рекао је Вуковић новинарима у Ковилову.

За Данску наступа један од најбољих играча света Микел Хансен, а Вуковић на њему заснива стратегију.

"Хансена ћемо решити како треба. Он је опаснији у 'другом таласу', када данска крила развлаче нашу одбрану, а он и његови другови 'млате' са велике удаљености. На спречавању тога ћемо засновати нашу тактику", рекао је Вуковић.

Србија је јуче у Београду победила Пољску са 22:18, а Вуковић је казао да је то велика ствар.

"Синоћ се видело да смо направили велику ствар. Имамо добру атмосферу у екипи, која је врло мотивисана и спремна. Има много детаља за анализу, да видимо где нисмо одиграли како можемо. Сада више верујемо у себе, јер свакако имамо потенцијала", казао је Вуковић.

"Против Пољака смо одиграли изузетну одбрану и играчи из тога треба да црпе самопоуздање. Било је много грешака у нападу и оне морају да се исправе", рекао је селектор Србије.

Новинаре је занимало и стање Растка Стојковића који се јуче повредио на мечу против Пољске.

Лекар рукометне репрезентације Србије Милан Бабић рекао је новинарима у Ковилову да се још не зна колико је озбиљна повреда левог рамена Стојковића и да се још не зна када ће моћи да игра.

"Мерило његове повреде је бол, а до сутра нећемо знати њену природу. Јутрос је био на додатним испитивањима, али тек ћемо сутра знати", закључио је Бабић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво