Читај ми!

Пораз Немаца, Македонцима бод

Првог дана такмичења победе су забележили Србија, Данска и Чешка, док су Македонија и Шведска одиграле нерешено. Сутра се играју утакмице у Ц и Д групи које играју у Новом Саду и Вршцу.

Почело је Европско првенство. Леп рукомет и велика борба виђени су првог дана. Очекиваане победе Срвије и Данске. Чесо озненадили Немце. Док су Македонци били на прагу изненађења против Швеђана, ипак меч је завршен без победника.

Данци су теже него што се очекивало савладали Словачку са 30:25. Најефикаснији код Данаца били су Ханс Линдберг са 7 и Андерс Егерт Јансен са шест голова док је у редовима Словака леворуки бек Даниел Вало постигао такође шест.

На табели Групе прва је Данска са два бода, колико има и Србија уз нешто слабију гол разлику потом следе са нула бодова Пољска и Словачка.

У Групи Б која се игра у нишком Чаиру. Чешка је у првом мечу савладала Немачку предвођена капитеном Филипом Јихом. Чешка је водила током целог меча а Немци су држали прикључак, али нису могли да дођу до преокрета.

Јиха је био најефикаснији код победника са седам голова док је у екипи Немачке Ларс Куфман постигао пет.

У другом мечу после неизвесне борбе Македонија и Шведска играле су нерешено 26:26. Утакмица је обиловала преокретима и променама у вођству.

Македонија, која је у Чаиру имала велику подршку својих навијача, имала је предност 19:15 да би Швеђани преокренули на 25:22. Онда су Македонци новом серијом повели два минута пре краја али је у следећем нападу Екдал ду Риц успео да изједначи за коначних 26:26.

Код Македонаца најефикаснији су били капитен Кирил Лазаров и Стевче Алушовски са седам голова док је Никлас Екберг дао шест.

На табели Групе Б прва је Чешка са два бода, потпом следе Македонија и Шведска са по једним а на полсењем месту је Немачка без бодова.

А група (Београд):
Србија - Пољска 22:18 (11:7)
Данска - Словачка 30:25 (15:12)

Б група (Ниш):
Чешка - Немачка 27:24 (14:9)
Шведска - Македонија 26:26 (14:13).

У понедељак су на програму мечеви првог кола у групама Ц и Д.

Састају се:

Ц група (Нови Сад):
Француска - Шпанија (18.15)
Мађарска - Русија (20.15)

Д група (Вршац):
Норвешка - Словенија (18.10)
Хрватска - Исланд (20.10)

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара