Читај ми!

Спремни за прве бодове

Прву утакмицу на Првенству Европе "орлови" играју у недељу у хали "Пионир" против Пољске. Селетор и играчи спремни су за прве бодове. У тиму влада беспрекорна атмосфера која наговештава остварење великих циљева.

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић очекује да је наш тим на старту Првенства Европе против Пољске спреман за прве бодове.

"Припреме су биле изузетно квалитетне и посебно ме радује чињеница да смо без повреда дочекали почетак Шампионата. Спремни смо и мотивисани да освојимо прве бодове против Пољске", рекао је Вуковић на конферецији за новинаре у Градској скупштини. Он је напоменуо да ће коначан списак од 16 играча саопштити вечерас после тренинга.

Вуковић је нагласио да је "реално очекивати да остваримо сан и освојимо медаљу".

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић истакао је да је "основни циљ, поред освајања медаље, одлична организација Шампиионата".

"Жеља нам је да навијачи крајње коректно навијају и покажу свету и Европи да смо народ којег краси култура, добри обичаји и гиостопримство", рекао је Марјановић.

Капитен репрезентације Момир Илић оценио је да у нашем тиму влада беспрекорна атмосфера, која наговештава остварење великих циљева.

"Чини ми се да никада нисмо функционисали тако јединствено као сада. Имамо велике шансе да на овом Шампионату направимо велики резултат", рекао је Илић и поручио да је наша репрезентаицја "уз помоћ публике, спремна да испише историјску страницу нашег рукомета".

Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић је нагласио да ће предстојеће Десето првенство Европе бити "под лупом читавог света".

"Охрабрује партија коју су наши играчи приказали против Чешке. Показали су да имају жеље, снаге и мотива да нас све обрадују", рекао је Ђурковић. Он је нагласио да је наша рукометна организација испунила све критеријуме које су од ње захтевали челници Европске рукометне федерације.

"За овај шампионат влада огромно интересовање. Највеће компаније укључиле су се у ову рукометну причу и то само по себи говори о значају Шампионата", рекао је Ђурковић.

На крају конференције за новинаре потписан је уговор о сарадњи између РСС и Министарства одбране Србије и компаније "Вино Жупа АД".

Србија прву утакмицу на Првенству Европе игра у недељу у хали "Пионир" од 18 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара