Читај ми!

Апел за помоћ пред ЕП

Још пет дана до старта Европског првенства у рукомету. Репрезентативци Србије су спремни да коначно заблистају и потврде квалите. Ипак, како истиче селектор Вуковић, неопходна им је подршка јавности. Молба да се критике оставе за после шампионата.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић затражио је данас подршку јавности на предстојећем Европском првенству, наводећи да има времена за критике.

"Тражим подршку јавности сада, пошто има времена за критике после шампионата. Сада је битно да нам јавност пружи подршку", рекао је Вуковић новинарима у Ковилову.

Европско првенство одржава се у Србији од 15. до 29. јануара. "Орлови" ће играти у Београду у Групи А, са Пољском, Данском и Словачком.

"Ово такмичење се много разликује од претходних великих на којима смо учествовали. Сви играчи су га озбиљно схватили, радили су на себи и пре доласка у репрезентацију и виде се резултати тог рада", рекао је Вуковић.

Селектор је објаснио да је сада побољшан напад, који се убрзао, али и да екипа има проблема са повредама. Он је казао и да екипа још није достигла максимални ниво игре.

"Играмо само 65-70 одсто својих могућности. Знамо шта треба поправити у одбрани и у нападу...Нисам у ситуацији да се на почетку такмичења 'шлепамо', морамо да добијемо макар једну од прве две утакмице јер је то пресудно за наставак такмичења, а морамо да победимо и Словачку", рекао је Вуковић.

Репрезентацију је у Ковилову посетио и некадашњи селектор Зоран Живковић. "Његова запажања су интересантна. Помогло нам је много што је такав тренерски вук са нама, а његово мишљење је битно и може да нам укаже на проблеме које можемо имати током такмичења", рекао је Вуковић.

Репрезентативац Србије Далибор Чутура рекао је да му није било тешко да се уигра са саиграчима, иако је дебитант.

"Са добрим играчима лако се уклопити, реч је о нијансама које се решавају на тренинзима и кроз причу. Доста се добро разумемо, а то је утакмица против Македонаца и показала", рекао је Чутура.

Он је признао да осећа притисак пред почетак ЕП, јер први пут играмо пред домацом публиком, тако велико такмичење.

"Сви у земљи се спремају за нешто велико, па и ми. Атмосфера је феноменална. Сви смо скоцентрисани и мислим да ће трема и тај притисак нестати 15. јануара, када будемо истрчали пред пун "Пионир" поручио је Чутура.

Последњу проверу уочи ЕП Србија ће имати у среду од 18 часова против Чешке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво