Читај ми!

Вуковић: Извући максимум

Још девет дана остало је до почетка Европског првенства за рукометаше. Репрезентација Србије жели да пред домаћом публиком оствари што бољи пласман. Наравно зашто да не и медаља.Циљ познат – медаља. Селектор Вуковић истиче да је поставњен висок циљ како би се остварио што бољи пласман.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да не зна колико је реалан циљ медаља на предстојећем Европском првенству, али да екипа "мора да стреми високо како би дошла до највишег што може".

"Ми смо циљ дефинисали. Циљ нам је медаља, јер да би стигли до било каквог доброг резултата, морамо имати велике амбиције. Не кажем да је то реалност и да је то објективно, али морамо стремити високо како бисмо дошли до највишег што можемо", рекао је Вуковић.

Он је додао да су сви играчи свесни тога, али и да желе коначно да виде који је максимум екипе.

"Ми га на последњим такмичењима нисмо видели. Због тога и немамо објективну слику где смо, јер нас је много пута до сада нешто знало пореметити и могли смо да кажемо 'нисмо направили то што смо мислили'. Не могу да кажем да ћемо бити први, други, трећи, пети, 10, 11. Само желим да свако у свом делу посла да највише што може. После тога можемо подвући црту и рећи да ли је то довољно, недовољно или више од очекиваног", рекао је Вуковић.

Репрезентација Србије почеће такмичење на Европском првенству у Групи А у Београду са селекцијама Пољске, Данске и Словачке.

"Неуспех би био да се не прође у други круг, наравно. Ми имамо већа очекивања. Размишаљамо како да у првој утакмици победимо Пољаке, како да у другој победимо Данце, па ако у те две победимо, онда нећемо да размишљамо о Словачкој", рекао је Вуковић.

Играчи се налазе на завршним припремама у Старој Пазови, а у изјавама десетак дана пре почетка шампионата истичу да је најважнија прва утакмица са Пољском.

"Оптерећени су првом утакмицом, јер она може да буде та нека прекретница у нашим рукометним животима. С том би победом дошли у ситуацију да будемо свесни да можемо нешто да направимо. Ако изгубимо, што је такодје могуће, јер није Пољска нека без везе репрезентација, онда је питање како бисмо се понашали против Данске и не дај Боже против Словачке", рекао је Вуковић.

Селектор Србије истакао је да ће рукометаши морати свој индивидуални квалитет да подреде игри репрезентације и објаснио да покушава да играчи схвате да два или три лева бека нису конкуренција, него да треба један другог да допуњују, како би тим имао више успеха.

"Морамо доћи до тога да понеког штедимо у нападу да бисмо га имали у одбрани. Имамо такву ситуацију. Немамо довољно играча, не због саме селекције... То је генерална слика наших играча у иностранству. Већину третирају као нападаче. Немамо играче који имају врхунске уговоре зато што играју савршену одбрану. Морамо доћи до тога да распоредимо снаге", рекао је Вуковић.

Према његовим речима, биће незадовољних, јер ће неко на овом Европском првенству морати себе да подреди колективу и одрађује само задатке у одбрани.

"Знам да је свакоме на уму гол и напад. Мислим да играчи ипак схватају да је свако подједнако важан. Може неко да буде најважнији, а да одигра последњих 10 секунди. То је репрезентација. На крају, то је турнир где није битна једна утакмица или полувреме, већ комплетна слика, после осам или девет утакмица", рекао је Вуковић.

Европско првенство у Србији играће се први пут по другачијој концепцију, по којој ће између сваке утакмици бити дан паузе. У таквој ситуацији екипе ће имати времена и да током такмичења још "дотерају" форму.

"Помињали смо утакмицу с Пољском и колико нам значи. Ми радимо да бисмо у што бољој форми били за прве две утакмице. Увек постоји опасност да екипа крене да пада у другом делу турнира. Ми нисмо Французи који могу лагано да уђу у свако такмичење, јер се спремају да буду најбољи у финалу", рекао је Вуковић.

Он је додао да репрезентација Србије не сма у овом тренутку да размишља о завршници, већ само о почетку Европског првенства.

"Надам се да ће нам тај додатни адреналин у случају успеха против Пољске и ти дани паузе измедју сваке утакмиче, дати довољно времена и енергије да сваку наредну утакмицу припремимо квалитетно", рекао је Вуковић.

Европско првенство одржаће се од 15. до 29. јануара у Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво