Илић: Можемо до медаље

Екипа има свој квалитет и уз помоћ публике мислим да треба размишљати о некој медаљи. Конкурената има пуно... Не плаше ме утакмице са фаворитима. Ми ако уђемо у еуфорију, дођемо до борбе за медаљу, ја сам сигуран да ћемо показати инат и карактер, рекао је српски репрезентативац Момир Илић.

Рукометни репрезентативац Србије Момир Илић изјавио једа сви очекују од екипе да на Европском првенству "игра за медаљу" и да не треба бежати од такве одговорности.

Репрезентација Србије почела је 1. јануара у Старој Пазови завршни део припрема за Европско првенство.

"Моја форма је ове сезоне на завидном нивоу. Свестан сам свега, свестан сам да морам да будем лидер на терену. То ми не прави некакав притисак", рекао је Илић агенцији Бета.

Србија ће прву утакмицу на Европском првенству у Групи А играти 15. јануара са Пољском. Много пута је поновљено да ће од тог меча, зависити наставак такмичења.

"Шта значи то одлучујућа утакмица? Ми имамо противнике у групи и то су Пољаци, Данци и Словаци. Не мора да значи да је после, не дај Боже неког неуспеха, за нас првенство завршено. Наравно, са победом би добили на самопоуздању", рекао је Илић.

Он је додао да екипа мора да буде максимално концентрисана, јер има проблем са падом концентрације и осцилацијама, јер је после једне добро одигране утакмице наредна критична.

"Није реално говорити о вредности српске репрезентације. Ми имамо проблем. Можемо да победимо велике екипе, а с друге стране можемо да изгубимо од слабијих противника. Морамо да имамо што мање осцилација да би добили на јаком колективу", рекао је Илић.

Један од најбољих рукометаша Србије истакао је да ће се вредност показати на Европском првенству.

"Екипа има свој квалитет и уз помоћ публике мислим да треба размишљати о некој медаљи. Конкурената има пуно, то су Француска, Шпанија, Хрватска, Данска. Ми са том Хрватском можемо да се носимо. Не плаше ме утакмице са фаворитима. Ми ако уђемо у еуфорију, дођемо до борбе за медаљу, ја сам сигуран да ћемо показати инат и карактер", рекао је Илић.

Он је додао да се плаши "слабих утакмица", ако такве уопште постоје на Европском првенству.

"Не треба никога потцењивати. Не треба говотити ни о једној репрезентацији на ЕП да је слаба, већ да у сваки меч уђемо максимално мотивисано", рекао је Илић.

Према његовим речима наредно такмичење биће велики изазов и сви очекују од репрезентације да игра "за медаљу".

"Не треба бежати од одговорности", закључио је Илић.

Европско првенство одржаће се од 15. до 29. јануара у Србији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара