Читај ми!

Пораз од Румуна

До старта Европског првенства одтало је још 17 дана. Припреме полако улазе у завршну фазу. Форма се темпира. Рукомента репрезентација Србије је одиграла пријатељски меч са селекцијом Румуније у у Новом Саду и поражена је са 25:24 (12:11). Наша селекција припреме наставља 1. јануара у Старој Пазови.

Изједначена игра, са осцилацијама на обе стране, што је и нормално у овој фази припрема. Обе екипе чувале су главне адуте за Европско првенство. Ипак, виђен је леп и борбен рукомет. У веома изједначеном мечу Румунија је десетак минута пред крај меча стекла предност од четири гола (24:20) што се показало као недостижна предност.

Према оценама извештача, играч утакмице био је румунски голман Јонут Чобану, који је имао 20 одбрана и један постигнут гол када је лобовао голмана Србије.

Најефикаснији играч утакмице био је Виорел Симику са седам голова, док су у српској репрезентацији најефикаснији били Далибор Чутура и Жарко Шешум са по пет голова.

Српској репрезентацији следи два дана паузе, а припреме за Европско првенство, које почиње 15. јануара у Србији, настављају 1. јануара у Старој Пазови.

На полувремену утакмице одржана је свечаност на којој ду додељене награде најуспешнијим рукометашима у 2011. години.

По избору Рукометног савеза Србије, за најбољу рукометашицу проглашена је Слађана Поп-Лазић из екипе Зајечара, најбољи рукометаш је репрезентативац Србије Лука Митровић из Металопластике, а најбољи тренер Александар Брковић из Партизана.

 

Селектор Вуковић: Узрок пораза неискоришћене шансе

 

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да га упркос поразу од Румуније храбри то што су његови играчи имали добро организован напад.

Вуковић је на конференцији за новинаре у Новом Саду оценио да је основни узрок пораза то што су српски играчи промашили десет зицера, три седмерца и 15 шутева "споља".

Најзаслужнији за победу Румуније био је њихов голман Јонут Чобану. "Неке ствари већ су биле боље него јуче у првом мечу с Румунијом и само је питање времена када ћемо из изграђених шанси почети да дајемо голове", рекао је Вуковић.

Српски селектор је рекао и да је оптимиста пред Европско првенство, које се игра у Србији од 15. јануара. Вуковић је најавио да ће у току сутрашњег дана саопштити списак играча на које рачуна у наставку припрема.

Репрезентативац Србије Жарко Шешум рекао је да није задовољан вечерашњом игром свог тима, али да се нада да ће бити боље када играчи "уђу у шутерску форму".

Селектор Румуније Василе Стинга рекао је на истој конференцији за новинаре да су његова и српска селекција јуче и данас одиграли добре мечеве. Он је оценио да је за разлику од јучерашњег нерешеног резултата (31:31) вечерас разлику у корист Румуније направио њен голман.

"За Србију је можда и добро што је вечерас изгубила јер је то може разбудити и често се у спорту дешава да будете најбољи када је најпотребније", рекао је Стинга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара