Читај ми!

Вуковић, циљ Лондон

Репрезентација је на окупу, операција Европско првенство. Најбољи рукометаши Сррбије почели су припреме за Европско првенство. Селектор Веселин Вуковић рекао је да би био задовољан да Србија на предстојећем шампионату Европе, чији је домаћин, обезбеди одлазак на Олимпијске игре у Лондону 2012. године "са било које позиције". Иако су свесни конкуренције, играчи желе да направе добар резултат.

Ближи се старт Европског првенства. Притисак је све већи, али у табору наше селекције још увек су чврсто на земљи. План припрема је унапред зацртан и све се одвија по утврђеном распореду. Улога домаћина доноси предност, али и обавезу према навијачима, који увек желе највише, а пре свега изгарање играча и борбу до последњег атома снаге, па шта буде.

"Ми нисмо учествовали ни на једним Олимпијским играма од Сиднеја 2000. године, а сви знамо да се на тај начин стварају репрезентације", рекао је Вуковић на почетку прирпема за Европско првенство које ће се одржати од 15. до 29. јануара 2012. Он је оценио да на предстојећем турниру има "много квалитетнијих репрезентација од Србије, бар три", али је рекао да у спорту не одлучује само "суви" квалитет.

Вуковић је казао да екипа има "пуно проблема са повредама" и да ће "заједничким напором покушати да савладају све препреке". "Притисак јавности се осећа, али би га било и да играмо негде друго. Играње у Србији може бити само мотив више, међутим и мач са две оштрице. Психолошки смо растерећенији, јер сада као домаћини можемо очекивати услове као и друге репрезентације, посебно по питању суђења", рекао је Вуковић.

Вуковић је напоменуо да га "плаши реакција београдске публике", али да се нада да ће играчи стећи поверење када почне првенство.

Репрезентација Србије ће до Нове године тренирати у Новом Саду, а 28. и 29. децембра у хали СПЕНС играће припремне утакмице са селекцијом Румуније. Први меч биће затворен за јавност, док ће другом моћи да присуствују гледаоци.

После кратке пазуе играчи ће се поново окупити 1. јануара у Старој Пазови, где ће боравити шест дана. За Божић ће имати дан паузе, а онда се селе у Спортски центар у Ковилову.

Селектор Веселин Вуковић одлуку да накнадно позове Далибора Чутуру из шпанског Адемар Леона образложио је искуством 36-годишњег играча, које је стекао "играњем за репрезентацију и у Лиги шампиона".

Нову проверу изабраници Веселина Вуковића имаће 8. јануара у Смедереву против Македоније, а затим 11. и 12. следе мечеви са Чешком у Београду.

Вујин: Имамо жељу да коначно направимо нешто

Репрезентативац Србије Марко Вујин рекао је да играчи желе да направе добар резултат на Европском првенству, које ће се од 15. до 29. јануара одржати у Београду, Новом Саду, Нишу и Вршцу.

"Из играчког угла свестан сам шта нас чека. Сви имамо велику вољу и жељу да коначно направимо нешто на репрезентативном плану у овом спорту", казао је Вујин на окупљању репрезентације у Новом Саду.

Он је додао да се нада да ће екипа бити комплета до 2. јануара, као и да ће се добро припремити за турнир. "План припрема је јако добар, јер је репрезентација све време у Србији, што може допринети добром резултату", оценио је Вујин.

Крилни играч српске репрезентације Добривоје Марковић рекао је да очекује "добар рад на припремама и да играче заобиђу повреде".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара