Читај ми!

Наташа Јанковић за РТС: Услови одлични, све спремно за почетак ОИ

Шефица мисије Олимпијског комитета Србије Наташа Јанковић укључила се из Пекинга у Јутарњи програм РТС-а и пренела утиске из јединог града који је до сада организовао летње и зимске Олимпијске Игре.

Тачно у 13 часова по нашем времену у Пекингу почиње церемонија свечаног отварања 24. Зимских олимпијских игара коју ћете моћи да пратите у директном преносу на РТС-у. Међу 3.000 спортиста на борилиштима ће се наћи и двоје српских скијаша Марко Вукићевић и Јелена Игњатовић.

"Наш тим је спреман за отварање на коме ће Марко носити нашу заставу. Жао нам је што и Невена није могла да нам се придружи и понесе заставу са Марком, али ће нам се и она придружити већ 6. фебруара.", рекла је Наташа Јанковић.

Шефица наше мисије говорила је о атмосфери и организацији у олимпијском селу које се заправо налази у три градске зоне.

Нагласила је да сви учесници имају посебан протокол кога се морају придржавати приликом кретања због епидемиолошких мера и да је све тако организовано да учесници немају контаката и додира са спољашњим светом и локалним становништвом.

Посебно је истакла специфичне временске прилике које су на самим тркачким стазама тренутно идеални иако нема превише снега.

Говорећи о првом тренингу Марка Вукићевића, Јанковићева је закључила да је атмосфера веома добра и да је све одлично организовано тако да спортисти имају идеалне услове да постигну максималне резултате.

"Марко наступа 6. фебруара у спусту у 4 сата по нашем времену, а након тога у исто време 8. фебруара наступа у супервелеслалому. Стаза је веома захтевна и тешка, а сви осим Кинеза први пут на њој наступају", закључила је Наташа Јанковић.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије