Читај ми!

У петак почињу Зимске Олимпијске игре, Вукићевић одрадио званични тренинг

Зимске олимпијске игре у Пекингу, 24. по реду, у петак ће бити свечано отворене, а српски скијаш Марко Вукићевић, који ће носити заставу Србије на церемонији, одрадио је и први званични тренинг.

Он је у четвртак "тестирао" стазу у спусту уочи старта 6. фебруара.

"Стаза је прилично захтевна, права олимпијска. Много је тежа него на прошлим Играма, захтевнија, стрмија. Некако има више теренских промена и скокова. Хтео сам да мало упознам ту стазу, ово ми је, као и другима, био први спуст на овој стази у условима који ће владати на трци. Наредних дана ћу пробати да додајем брзину и да доведем себе у ситуацију да на трци се од старта 'гурнем' максимално и да покажем све што могу у тренутку када је то најважније", изјавио је Вукићевић за сајт ОКС.

Он је додао да је организација на изузетно високом нивоу.

"Запослени и волонтери баш знају шта им је посао, село је веома удобно, квалитетно је направљено, квалитетније него на претходним Играма. Логистика је одлично организована. Немамо потребе за компликованим транспортом, с обзиром на то да директно из Олимпијског села гондола вози до стаза. Сада је мало другачије и захтевније због мера против ковид 19 инфекције, али ми се чини да су се Кинези одлично снашли у овим околностима. Не могу да замислим неку другу земљу која би у овим околностима могла тако добро да организује Олимпијске игре. Позитивно сам изненађен и веома сам задовољан", истакао је Вукићевић.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије