Читај ми!

Игњатовић и Вукићевић: Да што боље представимо Србију

Српска скијашица Невена Игњатовић и скијаш Марко Вукићевић, једини представници Србије на Зимским олимпијским играма у Пекингу, најавили су да ће дати све од себе да што боље представе земљу и остваре позитиван резултат.

Игњатовићева је недавно имала пех, односно пад на трци у Кортини, добро се опоравља, али ће пут Пекинга кренути тек за седам дана јер су њене трке на програму половином фебруара.

"Даћемо све од себе, наравно тешко је давати прогнозе, пре ове повреде жеља ми је била пласман у Топ 7 у алпској комбинацији, али сада ће све зависити од стазе. Сви ћемо имати исте услове, надам се и добром стартноим броју и верујем у добар резултат", изјавила је Игњатовићева на конференцији за медије, којој ће ове Игре бити четврте у каријери, а најбољи резултат јој је 14. место на претходни у Пјонгчангу.

Планирано је било да Игњатовићева учествује у три дисциплине - спуст, алпска комбинација и супервелеслалом, али се од њега одустало после повреде.

Вукићевићу ће игре у Пекингу бити треће у каријери, његова главна дисциплина је спут,а у Пјонгчангу је заузео 25. место у комбинацији.

Он већ данас путује за Пекинг и носиће заставу Србије на свечаноим отварању.

"Срећан сам што могу опет да идем на Игре јер сам претходне две године кубурио са повредом. Знам да ћемо представљати Србију на најбољи начин и да ћемо оставити срце на стази", истакао је Вукићевић.

Председник ОКС Божидар Маљковић пожелео је срећу српским такмичарима.

"Желим им много успеха на њиховим четвртим, односно трећим ЗОИ, сигуран сам да ће дати све од себе и верујем да ћемо сви бити задовољни њиховим резултатима", рекао је Маљковић.

Зимске олимпијске игре у Пекингу одржаће се од 4. до 20. фебруара.

 

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије