Бекам: Фудбал је и даље најпопуларнији спорт

Енглески репрезентативац Дејвид Бекам верује да ће фудбал и даље бити најпопуларнији спорт на свету, иако на Олимпијским играма није у првом плану.

 

"За мене је фудбал најбољи спорт на свету и увек треба да буде на врху листе", рекао је Бекам данас, последњег дана Олимпијских игара у Пекингу.

Бекам није присуствовао финалној утакмици олимпијског турнира измеду Аргентине и Нигерије. Меч, у којем је Аргентина одбранила титулу шампиона, почео је у подне, док је вечерњи програм био резервисан за атлетику. Тиме је потврђено да је статус фудбала на Олимпијским играма лошији него раније.

Репрезентације наступају са фудбалерима узраста до 23 године уз додатак тројице искуснијих играча. Светска фудбалска федерација (Фифа) тако Играма не дозвољава да засене Светско првенство.

"Фудбалски турнир на Олимпијским играма је и даље важан. И даље ту има великих фудбалера и великих тимова. Зато је фудбал и даље мој спорт број један, без обзира на то што неки можда то посматрају другачије", рекао је Бекам.

Бекам је оценио и да се не може очекивати да фудбал увек буде у средишту пажње.

"Овде има толико сјајних спортова, толико великих атлета који су напорно тренирали да би дошли до Олимпијских игара", казао је Бекам.

Наредне Олимпијске игре одржаће се 2012. године у Лондону, али је мало вероватно да ће Бекам тада играти.

"Можда, тада ћу имати 37 година, тако да нисам сигуран да ли ћу уопште играти. Али, никад се не зна. Бићу срећан зато што ћу свакако бити део тога, на било који начин", истакао је Бекам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара