МОК испитује наводе да је Хе млађа од 16 година

Међународно олимпијски комитет затражио је од Светске гимнастичке асоцијације (ФИГ) да истражи наводе да је кинеска гимнастичарка Хе Кесјин млађа од 16 година, што је граница за наступ на Олимпијским играма.

Хе је на Играма у Пекингу освојила две златне медаље, а у званичним подацима стоји да је рођена 1. јануара 1992. године.

"Пошто је било неких навода да она има мање година него што се то види у званичним документима, затражили смо од ФИГ-а да провери податке", навео један од званичника МОК-а, који је желео да остане анониман.

Старост кинеске гимнастичарке дошла је у питање када је један стручњак за рачунаре из САД објавио да је открио да је Хе рођена 1994. године.

Портпарол ФИГ-а Филипе Силаћи одбио је да коментарише ове наводе, али је још пре месец дана ова организација саопштила да је МОК потврдио пријаве свих такмичара за Олимпијске игре у Пекингу.

Селектор репрезентације Кине Хуанг Јубин рекао је да не постоје докази о томе да је Хе млађа него што је дозвољено и да истрага о тој ствари није потребна.

"Ја стварно имам 16 година и баш ме брига шта људи причају", рекла је Хе после освајања другог олимпијског злата у Пекингу. Кина је на Играма у Пекингу освојила девет златних медаља од могућих 14, што је нови рекорд ове земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије