Сеоба бициклиста на Јадран

Српски бициклисти прве дане после Божића провешће на Јадрану, јер ће уз репрезентативце у друмском и планинском бициклизму, се наћи и велики број такмичара о трошку клубова.

Крагујевачки Раднички, који је ове сезоне изузетно појачао екипу ангажовањем Жолта Дера и Светислава Благојевића послао је на Јадран још Стефана Филиповића (до 23 године), Немању Вуковића (елита) и јуниора Луку Николића.

"Ова три возача, као и Бојан Ђурђић, који јео трошку БШ већ на припрема као репрезентативац, су и наши кандидати за титуле на шампионату Србије у цикло кросу, који је на програму 22. јануара", казао је председник Радничког Бранко Остојић.

"Њима ће се од 13. јануара придружити и остали наши бициклисти Предраг Прокић, Горан Шмелцеровић, Светислав Благојевић као и Дејан Марић који је дошао у овом прелазном року у наш клуб из нишког Железнич. Дер ће се прикључити репрезентативцима од понедељка, јер је на смучању у Бугарској".

Профи тим Партизан Пауер мув повео је, уз возаче који су на припрема у репрезентацији, и Николу Стефановића и Филипа Павловића, а из аранђеловачке Шумадије доћи ће Алекса Величкови, прошле године један од најбољих српских јуниора.

"Возачи у друмском бициклизму су смештени у вили Мирела у Бјелој, док ће се планинци припремати у Сушњу", рекао је спортски директор Партизан Пауер мува Душан Банови, који ће руководити припремама у овој фази.

"Важно је да нас послужи време, јер ћемо највећи део дана бити на друму. Остајемо до 20. јануара потом следи цикло крос шампионат Србије, а затим ћемо се још једном окупити на припремама".

По одлуци селектора репрезентације Србије Радише Чубрића (друмски бициклизам) на припремама су: Дер (Раднички, Крагујевац), Иван Стевић, Есад Хасановић, Никола Козомара, Небојша Јовановић, Драган Спасић и Јован Зекавица (сви Партизан Пауер мув) и Марко Станковић (Металац, Краљево).

У Сушњу, по позиву селектора за планински бициклизам Ивана Давосира, радиће три најбоља српска такмичара: Ђурђић (Раднички, Крагујевац), Алекса Марић (Црвена звезда) и Оливер Штрбац (Фанатик).

О трошку клуба доћи ће Иван Томић из Прогресива (Београд), као и Иван Јовановић из краљевачког Металца који, према речима шефа стручног штаба овог клуба Радише Чубрића није задовољан, јер је поново остао без стипендије.

"Разговарао сам са Јовановићем, разумем његово незадовољство и договорили смо се, да ако нађе ангажман у неком другом клубу, може да иде. Није ми био лак овај разговор", казао је Чубрић.

"Штета је да нам стално одлазе возачи из клуба, јер не можемо да им пружимо услове за развој. Град Краљево је Металцу дао прошле године нешто преко 200.000 динара, схватамо све економске тешкоће, али са тиме не мое да сачува екипа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије