Нађа Хигл без финала на 100 метара прсно. Оборено 11 светских рекорда

Српска репрезентативка Нађа Хигл није успела да се пласира у финале Светског првенства у Риму у дисциплини 100 метара прсним стилом.

Хиглова је резултатом минут, осам секунди и 13 стотинки заузела осмо место у својој полуфиналној трци. Нађа је у квалификацијама заузела 15. место у времену новог државног рекорда - 1:07,80 минута.

Најбржа у две полуфиналне трке била Ребека Сони из САД, која је стазу препливала за минут, четири секунде и 84 стотинки и тако поставила нови светски рекорд, оборивши рекорд Аустралијанке Лејзел Џонс. (1:05.09).

 

 

За прва два дана 11 светских рекорда у пливању

За прва два дана такмичења на Светском првенству у пливању које се одржава у Риму светски рекорди обарани су 11 пута.

Аустралијски пливач Брентон Рикард је оборио светски рекорд у дисциплини 100 метара прсно, док је Сара Сјестрем из Шведсе поставила рекорд у трци на 100 метара делфин и тако поправила сопствени рекорд који је поставила јуче у полуфиналној трци.

Ребека Сони из САД је оборила светски рекорд у дисциплини 100 метара прсним стилом, а руска пливачица Анастасиа Зуева светски рекорд на 100 метара леђним стилом.

Америчка пливачица Аријана Кукорс освојила је златну медаљу и оборила светски рекорд у дисциплини 200 метара мешовито и тако поправила рекорд који је поставила јуче у полуфиналу.

Италијанска пливачица Федерика Пелегрини оборила је сопствени светски рекорд на 400 метара слободно, док је Немац Паул Бидерман био најбржи у дисциплини 400 метара слободно.

Женска штафета Холандије у дисциплини 4x100 метара слободно поставила је нови светски рекорд, а у трци штафета, Немица Брита Штефен поправила је своје најбрже време на 100 метара слободно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара