Сестре Молдован првакиње Европе у кајаку

Кајакашице Оливера и Николина Молдован освојиле су златну медаљу на Првенству Европе за млађе сениоре, које се одржава у Пољској. Сестре Молдован победиле су у финалу трке на 500 метара.

Последњег тамичарског дана континенталног шампионата у Познању, неочекивана радост за српку експедицију. Оливера и Николина Молдован на највишем месту на победничком постољу, злато на грудима девојака из Борче и титула европских шампиона у двоседу на 500 метара у категорији дама до 23 године и то у олимпијској дисциплини. Успех коме се мало ко надао и прворазредна сензација у режији спркиња силно је обрадовала све у нашем табору.

-Нико у нас није веровао-била је прва реакција тренера ових девојака Драгана Плавшића и селектора јуниорске селекције-Спремали смо се за ово такмичење, подешавали форму и коцкице су се сложиле. Све уложено на крају нам се вратило. Честитам девојкама ово је заиста велики успех и подстрек за дање-сијао је од задовољства Плавшић.

Оливера и Николина Молдован улазе у историју спрског кајакашког спорта као прва женска посада која је освојила одличје на неком великом такмичењу. Уз то чланицама БСК-а ово је прва заједничка медаља, првенац па злато. А освојиле су га у великом стилу, иза себе оставивши у финалу посаде Украјине, Немачке, Мађарске, Пољске, Шведске, Италије, Шпаније и Русије. Превеслале су деоницу од пола километра готово без грешке од почетка до старта, и у величанственом финишу оставивши иза себе другопласиране Украјине за дужину чамца довеславши са временом 1:42.156, до титуле континенталних првакиња.

У сенци овог великог успеха остали су резултати преосталих наших представника, последњег дана ЕШ у Познању. Антонија Нађ завршила је као седма у финалу дисциплине к1-500м. Дејан Пајић у истој дисциплини (к1-500м) био је шестопласирани у А финалу. Јуниорски двосед Давид Хасановић, Александар Алексић у А финалу дисциплине к2-500м био је девети. Јуниорка Јелена Климпф прошла је као трећа кроз циљ у Б финалу дисциплине к1-500м, док је бачкопалначка комбинација у двоседу Миленко Зорић, Милан Гајдобрнски у к2-500м у Б финалу била шестопласирана, а посада јуниорског четверца у саставу Ницић, Ерцег, Шијан, Николић освојила је треће место у утешном финалу дисциплине к4-500м.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара