Навијач пао са трибине

Ко би рекао да је бејзбол опасан спорт за навијаче? На утакмици између Тексас ренџерса и Кливленд индијанса, један навијач је у покушају да ухвати избијену лопту, пао са горњег дела трибине високе девет метара. Навијач је одведен у болницу са тешким повредама.

Мало ко се од неколико десетина хиљада навијача надао да ће на бејзбол мечу између Кливленд индијанса и Тексас ренџерса присуствовати правој хорор представи.

Један навијач је тешко повређен после пада са трибине, када је покушао да ухвати лопту избачену са терена.

Несрећни гледалац се налазио на другом нивоу стадиона Тексас ренџерса у Даласу, а да би ухватио избачену лопту морао је да се нагне преко ограде, када је и изгубио равнотежу и пао са више од девет метара висине на нижи ниво трибина.

У том тренутку, и навијачи и играчи на стадиону су се ухватили за главу, а неколико секунди је владала тотална неверица.

Најприсебнији навијачи су несрећном човеку први пружили помоћ, а лекарска служба га је брзо превезла бочницу, где је задржан на даљем лечењу. 

Функционер Тексас ренџерса, на чијем се стадиону догодио инцидент, рекао је да је после пада озлеђени гледалац био свесан и могао је да помера све екстремитете, али и даље није сигурно да ли су задобијене повреде опасне по живот.

На нижем нивуо трибина лакше су повређене још четири особе, на које је пао неопрезни навијач, али после интервенције лекара, није било потребе да се одведу у болницу.

Утакмица је прекинута 16 минута, а играч Ренџерса, Нелсон Руиз, после чијег је ударца лопта одлетела на трибине, био је видно потресен целом ситуацијом.

Иначе ово није први пут да се на стадионима у САД дешавају овакве несреће. У мају 2008. године један навијач је на сличан погинуо на стадиону Тарнерд филд у Аталанти, када је покушао да ухвати избијену лопту која је ишла на трибине.

Месец дана пре тог инцидента један навијач је погунуо када је покушао да се клиза на покретним степеницама на Шеа стадиону у Њујорку.

За длаку смрт је избегао један навијач када је је пао са четири и по метара висине, такође у покушају да се докопа лопте.

Било је још пуно сличних случајева и бизарних несрећа на бејзбол стадионима у САД. Навијачи у Америци често покушавају да ухвате избијене лопте као трофеј, па инциденти и повреде нису нешто неуобичајено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије