Стрељаштво

Дивац отворио Светски куп

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац отворио је четврти овогодишњи Светски куп у стрељаштву "Београд 2010", који ће до 4. јула бити одржан на стрелишту Спортског центра Ковилово.

"Ово такмичење је посебно важно, јер је последње пред шампионат света крајем јула и почетком августа у Минхену, где ће се вадити олимпијске визе за Лондон 2012. Надам се да ће бити и добрих резултата, јер су нас наши стрелци навикли на трофеје, и да неће изостати и на овом такмичењу", изјавио је Дивац, подсетивши да после Сиднеја, Пекинга и Форт Бенига, најбољи светски стрелци окупили су се и у Београду.

Председник Организационог комитета Светског купа и Стељачког савеза Србије Обрад Стевановић је поздравио угледне госте, представнике Међународне федерације спортског стрељаштва (ИШФ) и Европске стрељачке конфедерације (ЕСК).

"Ово је најмасовнији светски куп ове године, са близу 600 учесника из 60 земља Европе, Азије, Африке, Северне Америке и Аустралије. Надам се да ћемо успешном организацијом оправдати поверење, а тиме и афирмистаи спортско стрељаштво у Србији", рекао је Стевановић, истакавши да су велику помоћ организаторима пружили Минстарство омладине и спорта Србије, ОКС, Град Београд, Управа пограничне полиције и друге ресорне институције, спонзори и пријатељи стрељачког спорта.

Учеснике и госте поздравио је и делегат ИШФ Роберт Мичел, а меу званицама били су и представник ЕСК Александар Димакакос, генерални секретар ОКС Ђоре Вишацки, потпредседник Спортског савеза Србије Душан Димитријевић, председник Стрељачког савеза Србије за летеће мете Милан Шотра, представници Министарства омладине и спорта Србије и Града Београда.

Заставе Србије, Међународне федерације спортског стрељаштва и Стрељачког савеза Србије унели су најтрофејнији млади српски стрелци, европска шампионка ваздушном пушком Андреа Арсовић, европска првакиња ваздушним пиштољем Бобана Величковић и освајач злата и сребра пиштољем ове године на светским куповима Дамир Микец.

У име стрелаца заклетву је положила Јасна Шекарић а у име судија Горан Максимовић, док су у уметничком делу програма учествовали оперски певач Оливер Њего и уметник на хармоници Зоран Тутуновић.

Такмичење почиње у понедељак, а улаз за посетиоце је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије