Стенли куп отишао у Чикаго

Чикаго у шестом мечу савладао Филаделфију резултатом 4:3 и тако са 4:2 у серији тријумфовао у великом NHL финалу. Патрик Кејн голом у продужетку донео победу Црним јастребовима и Стенли куп, после скоро пола века, вратио у Град ветрова.

Чикаго је у овогодишњи плеј-оф ушао са друге позиције у Западној конференцији. У првом колу савладао је Предаторе из Нешвила са 4:2 у серији. Истим резултатом у другом колу прескочен је и Ванкувер, да би у финалу конференције почистили са леда Ајкуле из Сан Хозеа, првопласирани тим Запада, са 4:0 у серији.

Прва два меча финалне серије, одиграна у Чикагу, домаћи су решили у своју корист са 6:5 и 2:1. Серија се потом преселила у Филаделфију. "Летачи" су искористили домаћи лед и наредна два меча добили резултатима 4:3 (после продужетка) и 5:3. Пети сусрет игран је поново у Чикагу и "Црни јастребови" су славили са 7:4.

Шансу да остану у ваздуху "Летачи" су потражили у шестом сусрету, на свом леду.

Повео је Чикаго у 17. минуту прве трећине али је најбољи играч домаћих Хартнел изједначио 30 секунди пре одласка на одмор. У другом периоду игре Филаделфија голом Бриера у 8. минуту долази до вођства од 2:1, али само два минута касније Шарп изједначује резултат а Лад, два минута пре краја трећине, поново доводи Чикаго у предност од 3:2.

У последњој трећини Филаделфија никако не успева да пронађе пут до гола Чикага. Ипак, 4 минута пре краја меча, Скот Хартнел се најбоље снашао у гужви пред голом Јастребова и изједначио резултат на 3:3, продуживши наду домаћој екипи.

У продужетку Филаделфија је деловала опасније, решена да избори седми меч. А онда је уследио хладан туш у препуном Ваховиа центру, обојеном у наранџасто.

Почетком петог минута продужетка, из једне наизглед безопасне ситуације, Патрик Кејн искоса упућује пак ка голу Филаделфије, више са идејом да се пак одбије пред гол и створи гужва него са жељом да се затресе мрежа. Међутим, голман домаћих Мајкл Лејтон се изузетно лоше поставио, пак му се провукао између штапа и ногу и завршио у мрежи. Већина играча као и гледалаца у дворани и крај ТВ пријемника у први мах нису схватили шта се десило. Чинило се да је пак остао у поседу голмана. Тек када је Кејн неколико секудни касније подигао руке и почео да се радује, постало је јасно да Стенли куп одлази у Чикаго.

Чикаго је последњи пут освојио Стенли куп далеке 1961. године. После тога је још пет пута наступао у финалу (последњи пут 1992. године), али није успео да се домогне трофеја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара