Најдановска, Сиљевски и Хигл у финалу

Српска пливачица Мирослава Најдановска пласирала се у финале трке на 100 метара слободним стилом, на 16. Медитеранским играма у Пескари. Радован Сиљевски пласирао се у финале трке на 100 метара слободним стилом, пошто је у квалификацијама заузео четврто место.

Сиљевски је стазу препливао за 49 секунди и 77 стотинки, што је за 72 стота дела секунде слабији резултат од победника квалификација Алжирца Набила Кебаба. У квалифкиацијама трке на 100 слободно наступио је и Борис Стојановић који је постигао време 50 секунди и 91 стотинка и заузео 12. позицију у конкуренцији 22 такмичара.

Најдановска је у квалификацијама заузела осмо место, са временом 56 секунди и 57 стотинки.

У квалификационим тркама на 100 слободно наступила и Анђелка Петровић, којој је мало недостајало да избори пласман у финале. Она је стазу препливала за 56,78 секунди и заузела девету позицију.

За пласман међу осам најбољих данас су се надметале 24 пливачице, а најбрже време у квалификацијама постигла је Марија Мартинес Фустер из Шпаније, која је трку завршила за 56,11 секунди.

Нађа Хигл пласирала се у финале трке на 200 метара прсно, пошто је у квалифиакцијама заузела пето место. Хигл је 200 метара препливала за два минута, 30 секунди и 75 стотинки и за две секунде и шест десетинки била слабија од победнице квалификација Францускиње Корали Добрал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије