Златић и Миросављев освојили два сребра

Репрезентативац Србије у стрељаштву Андрија Златић освојио је сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ десет метара на Медитеранским играма у Пескари. Немања Миросављев "упуцао" је сребрно одличје у дисциплини пушка 50 метара лежећи

Златић је у финалној серији остварио најбољи резултат од 102,3 круга, али није успео да надокнади заостатак из квалификација. Укупан резултат од 679,3 круга био му је довољан за друго место, иза Шпанца Пабла Карере Васкеса, који је у финалу "убио" 101,3 круга, али је имао укупан резултат од 684,3 круга.

Наш други представник у овој дисциплини Дамир Микец заузео је шесто место са резултатом од 674,3 (574+100,3) круга.

Бронзану медаљу освојио је Француз Франк Думулин са 677 кругова.

Сребрно одличје Мироасављев је освојио пошто је "убио" 697,5 кругова, што је био за 1,8 поена слабији скор у однсу на победника такмичења Француза Валеријана Сувеплана.

Бронзана медаља припала је Италијану Марку де Николу, који је упуцао 695,6 кругова.

Миросављев је у борби за медаље, у коју је ушао са друге позиције у квалификацијама, постигао резултат од 104,5 кругова, а боље од њега гађао је само његов репрезентативни колега Стеван Плетикосић.

Плетикосић је у квалификацијама заузео седму позицију, а захваљујући резултату од 105,3 круга, пласман у финалу је поправио за два места.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије