Ђурђић шести, Поповић седми у Турској

Лепе пласмане и нове светске бодове освојили су српски репрезентативциу у планинском бициклизму на трци „Фестивал Кападокије“ у Турској. Бојан Ђурђић из крагујевачког Радничког је заузео шест место и освојио 18 поена за светску ранг листу, док је седми био Борис Поповић из новосадског „Рис сајклинга“ и добио је 16 поена.

Трка је вожена у категорији Ц - 1 и победио је, као и у првој трци фестивала, грчки бициклиста Периклис Илијас, испред Турчина Акгула и чешког бициклисте Худичека.

- Трка је била веома тешка, на стази као у пустињи са много песка и прашине и тешким успонима - рекао је Бојан Ђурђић после циља. - Организатори су лоше израчунали број кругова, па смо возили много дуже, преко два и по часа. Осећамо се као исцеђени, сво време смо возили по веома великој врућини.

У првој трци фестивала 11. место и осам бодова освојио је Поповић, док је Ђурђић одустао када је видео да није у првих 15 бициклиста који освајају бодове да би сачувао снагу за другу трку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије