Бициклисти отпутовали у Пескару

Селектор бициклистичке репрезентације Србије Радиша Чубрић повео је у Пескару на Медитеранске игре шесторцу возача: Жолта Дера, Есада Хасановића („Ћентри дела калцатура“), Небојшу Јовановића (Спарта, Праг), Предрага Прокића, Драгана Спасића и Александра Дукића (Железничар МБН Ниш).

Вођа делегације биће председник БС Србије Драган Достанић, механичар репрезентције биће Божа Јовановић.

- Имамо, сигурно неколико возача за пласман у сам врх у друмској трци која је на програму 3. јула - каже Радиша Чубрић. - Бициклизам је један од спортова са најјачом конкуренцијом на Медитеранским играма, јер Французи, Италијани, Шпанци, али и Словенци и Хрвати као и Тунижани и Египћани, доводе увек веома клалитетне селекције. Наши адути су Небојша Јовановић и Жолт Дер који су одлично возили на трци „Кроз Србију" и у најбољој су форми. Искуством сигурно могу да помогну Предраг Прокић и Драган Спасић...

Чубрић је, првобитно, планирао да хронометар 30. јуна вози Есад Хасановић, како би Жолта Дера сачувао за друмску трку, равну, на технички захтевној стази где Дер као добар спринтер у случају да дође велика група на циљ, има велике шансе за висок пласман, али су резултати са Шампионата Србије протеклог викенда у Нишу променили план:

- Између трке на хронометар и друмске трке у Пескари су три дана, довољно за добар одмор, тако да ће хронометар возити и Дер који је на Шмапионату Србије за преко два минута претекао Хасановића и показао да може да вози и ову техничку дисциплину веома добро. Наравно, хронометар је дисциплина у којој одлучују секунде, а оне се штеде и добром опремом и специјалним бициклима којима ми, на жалост, не расположемо у потпуности, тако да рачунамо, пре свега, на квалитет и припрељеност наших такмичара.

Хронометар ће возити само мушкарци и то на стази од 22 климотера за коју кажу да има доста ветра. Друмску трку возиће и жене, дужина је 80 километра. Мушкарци ће возити на стази од 142 километра, која нема много брда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије