Милановић 20. на Шампионату САД

Некадашњи репрезентативац Србије, члан београдског Полицајца Никола Милановић, студент на колеџу Марс Хил из Северне Каролине, освојио је 20. место у критеријумској трци на Шампионату САД за студенте одржаном у Медисону у Висконсину.

Kао члан екипе може да се подичи шестим местом у конкуренцији чак 45 колеџа!

- Наша екипе дошла је на Шампионат САД као прва у Југоисточној конференцији у другој дивизији где се такмиче колеџи који имају до 15.000 студената - каже Никола Милановић, који је успешну каријеру почео у Чукаричком, а наставио у Полицајцу. - Конкуренција је била изузетна, возили смо са бициклистима факултета из Тенесија, Северне Каролине, Јужне Каролине, Џорџије, Алабаме и Флориде, укупно 32 селекције, победили смо и стекли право да са осам такмачара и такмичарки учествујемо на Шампионату САД. Ово је веома важно првенство, возе и студенти који су чланови профи екипа као на примр БМЦ. Без лажне скромности, мислим да је на овај резултат утицао и мој долазак, направили смо добар тим и порасло је интересовање. Лане је Марс Хил учествовао на шампионату са смо два такмичара, сада смо имали скоро максималан број...

Тренер екипе је Хју Моран, некадашњи професионалац у српској профи екипи „Аероспејс енџиниринг" који је једно време водио садашњи селектор Србије Радиша Чубрић, а у којој су возили Виктор Лаза, Есад Хасановић, Предраг Прокић, Небојша Јовановић и Иван Стевић. Како истиче Милановић, Моран је веома заслужан за овај успех:

- Под његовим руководством, екипа је имала, у сезони која је трајала седам викенда у фебруару и априлу, чак шест победа. На шампионату смо возили у свакој дисциплини и укупно шесто место у конкуренцији колеџа са много већим буџетима, као на пример Јејл који је седми, или Дјук који је 11, али и Војне академије, Ваздухопловне академије, Хумболта...- заиста је успех. Сада нам се отварају широм врата да нађемо нове спонзоре, популарност бициклизма је порасла на нашем колеџу...

- Бициклисти из Србије ако желе, могу да конкуришу за стипендије у САД, овај спорт има „пролаз" као студентски спорт и степендије које добијају за школовање веће су од онога што би, евентуално, зардили и у професионалној континенталној екипи за годину дана. Не треба да чуди, зато, то што има много добрих бициклиста из Европе у колеџ екипама.

Укупно по бодовима, победио је Витман колеџ са 455 поена, други је Меса стејт колеџ са 429 бодова, трећи је Масачусетс институт оф технолоџи (МИТ) са 332 бода. На шестом месту, Марс Хил колеџ Николе Милановића имао је 223 бода и освајао је поене у свакој дисциплини. Возиле су се две друмске трке, један критеријум и један хронометар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије