Последња проба пред СП

Младе репрезентације Србије (јуниорске, кадетске и пионирске), припремајући се за Шампионат света и Светски куп у Ријеци од 21. до 29. маја, одиграће последњи и најјачи контролни меч са вршњацима из Мађарске у недељу 15. маја у куглани у Бањи Јунаковић.

Селектор Војко Павловић (јуниори), Јулијана Вукадиновић (јуниорке), Љубисав Перишић (кадети и пионири) и Љубомир Штетин (кадеткиње и пионирке) одредиле су ове саставе:

Јуниори: Вилмош Заварко (Спорт, подбрезова), Александар Милинковић (Ниш пут), Роберт Ерњеши (Сента), Слободан Симоновић (Банат), Далибор Попов (Банат), Милош Симијоновић (Рудар, Костолац), Норберт Месарош (Кањижа), Радован Влајков (Банат)

Кадет: Милорад Војновић (Војводина, Бачко Градиште).

Пионир: Марко Антић (Словен, Рума).

Јуниорке: Ливиа Санто (Пионир), Маријана Чисар (Јунаковић), Марија Гајин и Исидора Шибул (СПЦ Војводина), Биљана Вујацков (Јединство, Нови Бечеј), Гордана Голушин („Тоза Марковић", Кикинда), Далиборка Ненадов (Кристал, Зрењанин) и Јелена Петровић (Банат)

Кадеткиња: Милана Павлиц (Јунаковић).

Пионирка: Хермина Лукач (Војводина Бачко Градиште).

У припремном периоду, репрезентације су одиграле и пријатељске мечеве против вршањака из Румуније у Хунадоари и против Македоније у Бањи Јунаковић. На последњем Светском купу у Задру 2008. пионирка Милана Павлиц освојила је поједначно злато и злато у пару са Иваном Анђелковићем, а Иван Анђелковић је освојио појединачну бронзу.

На јуниорском Шампионату света 2008. у Задру Србија је била најуспешнија нација са седам медаља - четири златне ( Јелена Анђелковић - појединачно, Вилмош Заварко - комбинација, Вилмош Заварко - појединачно и пар Вилмош Заварко - Милош Радојичић), једно сребро (мушка јуниорска репрезентација) и две брозне (Јелена Анђелковић - комбинација и женска јуниорска репрезентација).

На седници Управног одбора Куглашког савеза Србије у Београду прихваћен је извештај о досадашњим припремама и одређено вођство за Ријеку, које је смањено због тешке финансијске ситуације у КСС. Вођа делегације биће Урош Драгојловић председник КСС, у делегацији су и Милан Остојић председник Дисциплинске комисије КСС и Бранимир Васић председник Комисије за информисање КСС.

Чланови УПО КСС су прихватили предлог да се за још извесно време помери одлука о обавезном игрању на „плочама" за клубове испод Супер лига Србије, јер се још нису стекли услови, поготово у Централној Србији, да се пређе на модерније куглане јер их нема довољно. Усвојени су сви извештаји и верификовани резултати у овогодишњим  лигама, као и завршни рачун и финансијски извештај за 2009.

Камп КС Србије одржаће се у Врбасу у току лета, директор ће бити селектор сениорске репрезентације Србије Милош Поњавић, а ову акцију КСС реализује у оквиру програма Министарства омладине и спорта Србије. Репрезентативац Горан Чалуковић писмено се жалио због изостављања са списка стипендиста (КСС има 11 заслужних спортиста, а десет стипендија), који је направљeн на оснoву интeрних критеријума КСС усвојених од УО КСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије