Жолт Дер девети у Москви

Српски такмичар Жолт Дер (профи тим Партизан Србија) заузео је шесто место у спринту велике групе бициклиста у последњој, 4. етапи трке „Пет кругова око Москве“ у категорији 2.2 за светске бодове.

Седмо место освојио је Иван Стевић  истим временом као и победник, руски бициклиста Борис Шпилевски из тима Каћуша, који је стазу од 40 кругова (120 километра) око Кремља прешао за 3:00,42 часова (просек 39,8 км на час). У спринту, друго место припало је Евгенију Ковалеву (Русија, Москва), а треће Александру Порсеву (Русија, Итера Каћуша).

У генералном пласману српски профи тим Партизан Србије освојио је треће место, Дер је на крају девети са 3,08 минута заостатка, а белоруску интернационалац у екипи „Партизан Србија" Јаухен Собал десети  са 3,12 минута слабијим временом. На 18. месту трку је завршио Иван Стевић са  5,47 минута слабијим временом, док је Есад Хасановић на крају 60. са 45 минута заостака.

Жуту мајицу освојио је Рус Сергеј Фирсанов из данске екипе „Дизајн Кокен Блу Вотер" са временом 12:49,05 часова. Сергеј Рудасков (Русија, Итера Каћуша) је други са 1,58 минута слабијим временом, док је треће место припало Виталију Попкову (Украјина, ИСП) са 2,01 минут заостатка.

- Долазак у Москву се вишеструко исплатио. У три једнодневне трке категорије 1.2, уводне у етапну трку „Пет кругова око Москве" која се традиционално вози поводом Дана победе, освојили смо два прва места - Жолт Дер и Есад Хасановић, а Иван Стевић је био пети и седми и освојили смо 96 светских бодова  - коментар је спортског директора „Партизан Србије" Душана Бановића.

- У етапној трци Жолт Дер је био шести у првој и четвртој етапи и седми у трећој, Стевић је био седми  у четвртој етапи и девети у првој, а Собал осми у трећој етапи. Трећа смо екипа на веома јакој трци, што је изузетан успех, а значајан  удео у овом пласману имају и Есад Хасановић и Никола Козомара који су били у тиму. Сада нас чакају припреме за трку „Кроз Србију" у јуну која нам је и главни циљ првог дела сезонe - констатовао је Бановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије